Telling stories for a living

Mobistar Internet Everywhere & 64-bit

Op Unexpected zijn al verscheidende artikels geschreven over Mobistar Internet Everywhere, voorlopig nog altijd de beste prijs / kwaliteit mobiel Internet oplossing in ons landje. Maar er zijn wat problemen bij sommigen met de installatie, onder andere met de installatie op Windows Vista 64-bit. Een van de mensen die hier regelmatig over de vloer komt, werkt zelf bij Mobistar en heeft onderstaand bericht gepost in de comments van een ander artikel op deze blog, waar al meer dan 100 comments gepost zijn notabene:

Mijn excuses ! Inderdaad wat lastigen om elke persoon individueel via email te helpen!
Download INTERNET EVERYWHERE driver voor VISTA (64-bit):
http://belphony.veryfast.org/index.php?option=com_content&view=article&id=50&Itemid=60

Mobistar heeft officieel nog geen SUPPORT en/of drivers beschikbaar/vrijgegeven voor VISTA 64 BIT. Ze raden klanten aan om over te schakelen naar 32-BIT. Mobistar is deze week op de hoogte gesteld over deze driver en de kans is groot dat de support voor 64-BIT niet meer ver weg is! Indien in feedback krijg van Mobistar zelf zal ik jullie zeker op de hoogte houden!
Indien vragen, mag je mij nog steeds via email contacteren: kenneth@veryfast.org
Hopelijk jullie hiermee van dienst te kunnen zijn.
Kenneth

Ik wou dit nog eens apart posten omdat ik toch wel denk dat er veel mensen mee geholpen gaan zijn. Feedback is altijd welkom! Ik ga deze drivers trouwens eens installeren onder Windows 2008 Server 64-bit, gewoon uit curiositeit en al.

23 Comments

 1. Marc Meulepas

  Had ook probleem met installatie van Interner Everywhere op Vista 64-bits. Ook na het downloaden van aangegeven bestand kon ik nog steeds niet IE installeren. Had kontakt met 4 personen van Support Mobistar. Deze kenden het probleem maar konden mij niet voorthelpen. De Mobistar winkel in LIER heeft me echter gewoon een nieuwe stick (Internet Everywhere E220) gegeven die men na een normale indtallatie kan gebruiken.

 2. Jurgen

  Ik heb nu sinds enkele maanden Internet Everywhere, maar ik heb echt iets raar aan de hand. Ik heb hier een vaste PC staan met XP, 1 laptop met XP en 2 laptops met Vista (32bit). Wel ik heb me hier al suf gezocht op het internet naar antwoorden maar niets, ik heb hetvolgende aan de hand: als ik de usb modem inplug in de xp pc’s, gelijk welke, dan vind ie verbinding en kan ik surfen. Als ik ditzelfde doe op de Vista PC’s’gelijk welke) die ik dan op dezelfde plaats zet als de xp, dan vind ie geen verbinding, zelfs al laat ik het een half uur of langer zoeken. Ik heb al een clean setup gedaan, pc vista geherinstalleerd, alles, maar niets helpt. Op de helpdesk van Mobistar zeggen ze dat als het met xp werkt het ook met Vista moet werken, wel niet dus !
  Heeft er iemand deze problemen ook al voorgehad (of nog steeds voor…) Erg hoor, ik moet hier met mijn oude pc’s surfen omdat de nieuwe geen verbinding vinden.PS wireless connections in de straat vind ie dan weer wel op de vista’s… Iemand raad ?

 3. Tony

  Ok,
  Vriend van me heeft Mobistar Everywhere gekocht en wanneer hij deze gebruikt op zijn vista dan krijgt hij totaal geen connectie met Windows Live Messenger. De laatste versie die er is verschenen.
  Nu heeft hij deze Mobister Everywhere geinstalleerd op een XP omgeving en daar werkt de Windows Live Messenger wel?
  What gives?

 4. OnAir

  [UPDATE]
  Mensen die nog steeds problemen hebben met INTERNET EVERYWHERE kunnen aangepaste drivers downloaden op de volgende support site (officiële leverancier van de usb modems)
  http://www.option.com/en/support/software-download/
  Je moet uw IMEI code invullen dat op uw USB modem staat…
  Vragen & info: kenneth@veryfast.org
  Veel success alvast
  [rq=122224,0,blog][/rq]Welkom bij VERYFAST IT SERVICE !

 5. Geert

  Heb zojuist windows 7 (32 bit) geïnstalleerd op laptop, alle software werkt behalve mobistar internet everywhere.

 6. Unexpected

  Ik heb eerlijk gezegd mijn Mobistar Internet Everywhere nog niet getest op Win7 omdat ik het zo goed als niet meer gebruik… zal het vanavond eens testen.

 7. Mario

  Heb ook net windows 7 32bit geïnstalleerd op m’n desktop.. alles behalve mobistar:(
  grts

 8. Gerda Van De Pontseele

  Beste !
  Ik vind heel toevallig deze heel interessante website, en ik zal er zeker nog gebruik van maken ! Ik was op zoek naar info over mogelijke drivers voor Windows 7, voor de MOBISTAR INTERNET EVERYWHERE stick… want deze wil inderdaad niet werken, na de installatie van Windows 7. Ik vermoed dat deze nog niet bestaat ?
  HEEFT U INTUSSEN IETS GEVONDEN ?
  DANK VOOR UW GEWAARDEERDE FEEDBACK !
  Met vriendelijke groet !

 9. Maarten Ureel

  Ik heb zonet Mobistar Internet Everywhere geïnstalleerd op WIndows 7 met de Windows XP SP3 compatibiliteitinstelling (en als administrator) voor zowel de setup als de snelkoppeling die op het bureaublad wordt aangemaakt, en alles werkt naar behoren. Dit bericht is gepost vanop de trein 🙂

 10. guido

  en hoe geraak ik dan met windows 7 in de compabiliteitsmodus om over te schakelen op XP?

 11. Bart

  ik heb dit zonet geprobeerd maar bij mij geeft dit niet het verhoopte resultaat.
  Heb je getest met Windows 7 64bit?
  Groeten

 12. Dennis

  en hoe doe je dat dan??? want ik heb die stick dringend nodig en twil niet werken 😮

 13. Jan

  Had zelf ook het probleem dat Internet Everywhere niet werkte op Windows 7 (is wel 32bit). Opgelost door Compatibility Windows Xp te gebruiken. (Rechts-klik executable, troubleshoot compatibilty). Was wel nodig voor zowel installer als installed app.

 14. jantje38

  Bij mij lukt het niet op win7
  vreemd

 15. johanv16

  hoi
  een vriend van me heeft het zelfde probleem met win7
  heb dan drivers gedownlaod op http://www.option.com en dat werkt
  mvg

 16. Bart

  Johan,
  ik heb deze drivers ook geprobeerd maar geen geluk mag ik vragen welke versie je gebruikt hebt en welke win7 je draait.
  Ik gerbuik hier win7 x64.
  mvg

 17. successor

  De link is dood …

 18. Eddy Pinter

  Hallo Kenneth,
  Volgens mij kan ik jullie helpen ,met die drivers voor Everywhere ,
  ze staan nu bij mobistar ,het kan zijn dat je eerst moet inloggen bij hun ,en dan deze site ingeven
  http://offer.mobistar.be/nl/aanbod/internet/internet-everywhere/internet-everywhere
  dan onderaan rechts op support klikken ,
  dan op Downloaden de drivers (optie 225 )
  dan de driver die je nodig hebt ,in mijn geval ,
  zwarte stick en IE-win 7
  Hopelijk heb ik jullie een dienst bewezen ,
  vriendelijke groeten en surfplezier
  Eddy Pinter

 19. CATH

  ik zag jullie heen en weer gemail en zit met het zelfde probleem;
  eenmaal je die windows 7 hebt gedownload, vind ie dit dan zelf om alles uit te voeren of niet?
  ik ben een leek hierin en wil mijn ouders hierin helpen, en zij hebben een nieuwe laptop met windows 7, en het lukte mij niet om dit te laten draaien (internet everywhere) vandaar mijn vraag.
  dank
  cath

 20. amphetamine

  Ik heb hier heel lang zitten knoeien en heb uiteindelijk Internet Everywhere van Mobistar met een Option 7.2 EL modem aan de praat gekregen op Windows 7 64-bit.
  Ik heb de software geïnstalleerd die op het toestel zelf stond. Onder Appaaraatbeheer in het configuratiescherm/systeem vind je dan een apparaat terug met de naam ‘Globetrotter HSDPA modem’ dat niet correct geïnstalleerd werd.
  Vervolgens heb ik deze drivers gedownload:
  http://download.cnet.com/GTConnect-3G-Driver-3-313-zip/3000-18493_4-185399.html
  En met deze drivers de stuurprogramma’s bijgewerkt. (na het bijwerken van het eerste apparaat kwamen er 3 nieuwe bij, ook deze manueel bijgewerkt met bovenstaande drivers)
  Ik hoop dat ik hiermee een aantal mensen heb verder geholpen ….

 21. jurgen

  @amphetamine,
  Bedankt voor deze gouden tip!!!
  had al alles geprobeerd via website option, google, etc…maar jij hebt in ieder geval mij verder geholpen! En er kwamen inderdaad 3 nieuwe bij! Internet everywhere werkt opnieuw met mijn nieuwe laptop met win 7 64bit.
  thanks

 22. Toeternietoe

  Hey allen,
  Had hetzelfde probleem, nieuwe pc gekocht, met windows 7 64 bit voorgeïnstalleerd. Na weken sukkelen en al het bovenstaande uitgeprobeerd te hebben lukte het nog altijd niet. Ben terug geweest naar mobistar winkel, 3 verschillende usb-sticks gekregen (2 nieuwe van Huawei en een oude van Option), telkens zonder resultaat.
  Gelukkig heb ik uiteindelijk toch een oplossing gevonden:
  Ik surfte naar http://www.torrentz.com en downloade er de 32bit versie van windows 7
  Daarna verwijderde ik mijn legale 64bit versie van Windows 7, en verving die door de illegale 32bit versie. Alles werkte direct!
  Wel vind ik het schandalig dat:
  1) alle bezoekers van deze pagina zoveel uren/dagen/weken tijd kwijt zijn met dit probleem op te lossen
  2) Huawei/Option mij verplicht om een illegale windows te gebruiken, terwijl ik een legale versie heb.
  Maar goed, nog veel internetplezier 😉

 23. staf de backker

  wat een zever met MOBISTAR, heb vandaag abonnement opgezegd.
  zal wel uitkijken naar iets beters.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑