Telling stories for a living

Contact

Als je mij via e-mail wil contacteren, kan je dat doen via unexpected “at” unexpected “punt” be of via onderstaand formulier.
Als je op zoek bent naar Twitter, Facebook, Flickr, LinkedIn,… of andere sociale media platformen, check dan de lijst met buttons aan de rechter bovenzijde van de site.

Error: Contact form not found.

2 Comments

 1. Didier

  Hoi,

  via google op jouw bouwavonturen terecht gekomen… Zeer interessante blog, waarvoor dank!

  Hoe bevalt de Minimax na die (lange) gebruiksperiode? Tevreden van? Kosten aan gehad? Goede service / onderhoud?

  Wij overwegen ook een, maar het verschil in prijs tussen Minimax en de “reguliere” spelers is hallucinant, zeker rekening houdend met onderhoudskosten en intervallen. De heren van Minimax beweren bij ons slechts 1 keer om de drie jaar onderhoud (hoeven) te doen, met een kost van 75€ inclusief btw en 120kg zout (we verbruiken slechts zo’n 50 kuub per jaar). Na 600kuub (dus 12 jaar!) voorzien ze een extra onderhoud, met een kost van 85€ bovenop die 75€. Bovendien maken ze momenteel een actieprijs, enkel voor mij natuurlijk, waarbij ze extra 5j garantie (bovenop de standaard 10j) en een extra levering van 120kg zout beloven. Hun voorstel is dus zeer interessant qua prijs, maar misschien wel te mooi om waar te zijn?

  Ik had daarnet nog concurrentie (Aqua Claro) over de vloer, die een vergelijkbaar toestel (Soft Compact Duplex) in het gamma hebben, maar die dat zelf afraden omdat de volumetrische mechanische werking, vooral in combinatie met de kleinere harscilinders, net meer slijtage zou betekenen. Ze raden me zelf een toestel aan met grotere cilinder dat elektronisch werkt (Soft Ultra 14L), net omdat het elektronisch bepaalt wanneer het tijd is voor regeneratie en die regeneratie uitvoert in functie van het verbruikte volume. Het zou daardoor mogelijk zijn van de regeneratie al veel vroeger in je haalbare volume te programmeren, op een tijdstip dat je zelf geen water verbruikt, en daardoor zal er minder zout en water vereist zijn om op dat punt te regenereren wanneer je dat “vroeg” in je verbruik doet dan wanneer je dat “laat” in je verbruik doet. Klinkt an sich niet onlogisch. Toestel is zelfs goedkoper dan Minimax, het verschil zit ‘m in het jaarlijks onderhoud dat ze sowieso aanraden omwille van de antibacteriële reiniging van de harscilinder die dan gebeurt. Klinkt ook niet onlogisch. Maar daardoor zijn ze na 12j bijna 1,5x duurder dan Minimax.

  Conclusie: ik heb referenties nodig, van effectieve gebruikers! Alle feedback van jou is dus zeer zeker welkom!

  Thx!

 2. Tim

  Hoi Didier!

  Nog altijd content van. Ik denk dat er vooral veel FUD (Google dat maar eens) van de andere fabrikanten bij zit om hun product interessanter te maken…

  Enfin hier komen ze een keer per jaar zout leveren en tijdens die levering doen ze ook een nazicht en vervangen ze de filter die voor de ontharder zit. Op een dik kwartier is dat allemaal gepiept en betalen volgens mij enkel voor het zout.

  Werkt perfect, zacht water, ding doet zijn job en verbruik is dik in orde zonder grote zakken zout. Ik ben er content van en zou het opnieuw kopen.

  Hopelijk ben je er wat mee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑