Ik kom regelmatig leuke sites, series of apps tegen die ik graag wil delen en die dan op de “blogpost over schrijven” lijst terecht komen.

Echter soms kan ik er niet zo heel veel over neerpennen, maar veel andere keren komt het er gewoon niet van wegens tijdsgebrek en keuzes.

En dus zal ik vanaf nu gewoon een summier lijstje maken van dingen die ik de voorbije week ontdekte en waarvan ik denk dat jij het misschien ook leuk zal vinden!

  • Noisli: website / Chrome extension waarmee je relaxerende geluiden kan afspelen. Denk bosgeluiden, regen, wind, water, white noise, pink noise enz. met de optie om je eigen mix te maken (en op te slaan). Oh en het is voor zover ik kan zien helemaal gratis!
  • Powertools for Windows 10: lang, lang geleden was Powertools een verzameling van interessante utilities voor de wat meer gevorderde gebruiker. Microsoft brengt ze nu terug en begint met twee leuke tools:
    • FancyZones: een super handige tool om je desktop onder te verdelen in virtuele zones waar je apps automagisch in “snappen”. Klinkt ingewikkeld, maar check gewoon de demo en alles wordt duidelijk!
    • Shortcut Guide: hoe de Start-knop op je keyboard ingedrukt en je krijgt een overlay met alle mogelijke sneltoetsen! Handig om sneller te worden door niet voor alles de muis te moeten gebruiken.
  • Manfrotto TwistGrip with universal phone clip: als je regelmatig met je smartphone filmpjes maakt, vlogt of een goed statief wil zodat je Youtube kan kijken zonder je toestel vast te houden – look no further! Super degelijk materiaal. Echt.
  • Samsung Portable SSD T5: ik was op zoek naar een externe SSD, liefst snel genoeg om vlotjes 4K video op te editen, USB-C aansluiting (je krijgt er ook een USB-A kabel bij hoor) en vooral erg licht (51gr is licht, trust me!). Ik ging zelf voor de 1TB versie, maar voor de grootgebruikers is er ook een 2TB variant. Bestaat ook in 250GB en 500GB variant, maar dat vind ik tegenwoordig de investering niet meer waard.
  • The Dark Crystal – Age Of Resistance: een nieuwe reeks op Netflix met poppen van de hand van Jim Henson. En neen, het is niet echt geschikt voor kinderen. Ik ben twee afleveringen ver en ik ben “hooked”. Alles wat je ziet is met de hand gemaakt. Geen CGI dus, behalve om de poppenspelers uit het beeld te halen. Hoe cool is dat?! Weetje: de poppen worden bediend met aangepaste Nintendo Wii controllers ;-).

Have fun en tot volgende week voor nieuwe tips!