Telling stories for a living

AutoGids Klantendienst

Als u net als mezelf tot de categorie “petrolhead” hoort, dan kent u ongetwijfeld het magazine “AutoGids”. Een van de langstlopende “auto-test-review-bespreking-magazines” uit ons landje denk ik.
Nu heb ik een abonnement op dat magazine. Meestal herlees ik de oude nummers niet en belanden die op een stapel om die (na eventuele passage doorheen de familie) met het oud papier mee te geven.
Echter niet zo heel lang terug wou ik wel degelijk een oud nummer herlezen (omdat ik een bepaalde review wou herlezen met het oog op de aankoop van een nieuwe auto) en omdat ik geen zin had om te zoeken naar mijn papieren exemplaar dacht ik de digitale uitgave van dat artikel eens te downloaden.
En die mogelijkheid bieden ze wel degelijk. Een aparte account of integratie met Facebook, ze hebben het allemaal. Alleen werkt het niet. Normaal moet je betalen voor zo een digitale print (ongeveer 2€ per review), maar als je abonnee bent, dan kan je mits de koppeling van je abonnee-nummer gratis die zaken opvragen.
Zo gezegd, zo gedaan. Ik probeer dat, maar hun website weigert dit toe te passen. Ik stuur dus een mailtje naar de klantendienst met de vraag om me hierbij te helpen. Die mail is nu al een maand of twee / drie verstuurd en ik wacht nog altijd op antwoord…
Hun vriendelijke online marketeer had mijn frustraties op Twitter gespot (bedankt Carl!) en bood spontaan aan te helpen. Ik heb hem mijn verhaal gemaild en hij heeft dat doorgestuurd naar de correcte personen. Echter ook daarna heb niks meer vernomen of gehoord van de klantendienst van AutoGids.
Uit pure miserie heb ik de artikels die ik wou dus opnieuw gekocht (in totaal een 6€ dacht ik). Ondertussen zijn we een paar maanden ver, heb ik niks vernomen van de klantendienst, noch van iemand anders van dat bedrijf en eerlijk gezegd verwacht ik ook niet daar nog iets van te horen.
Wat ze wél goed opvolgen, is de vernieuwing van je abonnement. Een week of twee terug kreeg ik een brief met de melding dat mijn abonnement bijna verloopt en nodigden ze me uit om te verlengen met bijgesloten overschrijvingsformulier.
Seriously? Like – WTF?
Mijn abonnement op AutoGids zal niet verlengd worden en dat heeft niets te maken met de inhoud van het magazine, maar wel met de kwaliteit van de klantendienst die duidelijk alleen maar uit is op geld ophalen en niet op service na verkoop.
Ik zal mijn zuurverdiende centjes wel aan een magazine besteden met een klantendienst die wel klantvriendelijk is. En kom niet wenen als uw magazine op de fles gaat wegens “de concurrentie van het Internet”.
Een welgemeende “Fuck You” zeg ik dan!

1 Comment

  1. Lieven Bovyn

    Is inderdaad als jarenlange abonnee een drama, die klantendienst.
    Ik bestelde maanden geleden de AutoGids Classics en kreeg die weken later in het Frans toegestuurd. 2 maanden later en een 6-tal mails later zijn we nog steeds niet in het bezit van mijn betaalde Nederlandstalige versie van AutoGids Classics!!! Onbegrijpelijk!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑