Ik heb twee computers: een vast werkstation wat ik voornamelijk gebruik om dingen op te testen en te prutsen met virtuele machines, maar ook voor CPU-intensieve taken zoals het bewerken van audio / video bestanden, en een draagbare computer, mijn VAIO, die ik gebruik voor mijn dagdagelijkse computeractiviteiten: surfen, mailen, muziek luisteren, werken, chat & ander webgedoe,…
Probleem: ik heb maar 1 speakerset (en dat wil ik zo houden!) maar ik wil van op beide machines muziek kunnen afspelen over de speakers. Waarom? Omdat ik soms op de ene pc bezig ben en soms op de andere en dat de muziek dan wegvalt tijdens reboots en al. En dat stoort mij. Of omdat ik bijvoorbeeld op de vaste pc een film wil afspelen maar terwijl ook op de VAIO wil werken, en ik dan de Windows geluidjes toch wil horen. Ja, ik kan de laptop speakers gebruiken, maar dat wil ik niet. Het moet “juist” zijn. Hehe.
Eerst had ik gedacht aan een oplossing met een Y-kabel op de speakerkabel, en dan zo met 2 verlengkabels naar elke pc gaan. Omslachtig en veel te veel kabels. En kost weer geld.
Plan B: steek de speakers in de vaste pc & sluit de speakeruitgang van de VAIO aan op de line-in van de vaste pc. De vaste pc speelt dan alles van de VAIO automatisch af, maar ook dat van de vaste pc zelf. Perfect. Of toch bijna, want als ik de vaste pc reboot zal de VAIO vanzelfsprekend ook geen geluid meer voortbrengen. Maar aangezien ik zo een kabeltje (een gewoon verlengkabeltje 3.5mm male aan weerskanten) nog liggen had en ik de vaste pc zo goed als nooit reboot, vind ik dit de beste prijs / kwaliteit oplossing ;-).
Soms kan het leven toch mooi & simpel zijn hé?