Telling stories for a living

Loopband: Fixed!

Herinner je je nog mijn blog over hoe ik mijn loopband eind vorig jaar stuk gekregen had? Wel, volgens de filosofie dat elk probleem een nieuwe opportuniteit is, was dit er eentje om de post sales support van Decathlon en Domyos aan de tand te voelen.

Snel. Sneller. Snelst.

Zoals ik al had verteld waren de mensen van Decathlon razendsnel om te antwoorden op mijn hulpkreet en kreeg ik diezelfde zaterdag dat ik mijn support aanvraag had ingediend al reactie!
Op maandag (of dinsdag, ik weet het effe niet meer precies) had ik een finale reactie om te melden dat ze de nodige onderdelen voor de herstelling zouden bestellen en dat ik gecontacteerd zou worden zodra die stukken binnen kwamen zodat er een afspraak met een technieker ingepland kon worden.
Een kleine twee weken later kreeg ik inderdaad bericht en nog geen week later stond de tech dude op mijn oprit. Op minder dan twintig minuten was mijn loopband hersteld en was alles in kannen en kruiken zonder dat ik 1 Euro heb moeten betalen. Dat is wat ik noem een prima service en een argument om in de toekomst nog zuurverdiende centjes te spenderen bij Decathlon.
Wat er scheelde aan de loopband hoor ik u denken?
Er was een bout afgebroken die instaat voor de uitlijning van de loopband zelf. Hierdoor is de loopband scheef getrokken en was lopen dus geen optie meer. Kwestie van er een nieuwe bout in te draaien en alles netjes uit te lijnen dus.

Conclusie

Na iets minder dan drie weken was mijn loopband weer up & running. Het zou uiteraard nog beter geweest zijn als die drie weken herleid konden worden tot anderhalve week, maar al bij al viel het mee en ik ga ervan uit dat het eindejaar er ook voor iets tussen zat. En op zich was het ook de perfecte motivator om buiten te gaan lopen ;-).
Ondertussen heb ik er alweer vier sessies op afgewerkt en alles “loopt” op rolletjes ;-).
Juist op tijd om de laatste voorbereidingen voor het eerste loop event van 2017 af te werken!

2 Comments

  1. Rik

    Ik heb helaas minder goeie ervaring met de Decathlonservice wat betreft de herstelling van mijn loopband (PRO-FORM 900ZLT ) die ik bij Decathlon gekocht had en die nog onder waarborg was. De herstelling op zichzelf duurde een 30-tal minuten (defect circuit) maar het heeft maanden geduurd vooraleer dit hersteld geraakte. Ze weigerden deze ter plaatse te herstellen en ik diende dit 100+ kg ding terug te demonteren én terug te sturen naar de servicedienst. Achteraf bleek dat Decathlon géén contract voor dat merk loopband had om een herstelling bij de klant uit te voeren…. maar dat zeggen ze natuurlijk niet bij aankoop…..Na heel wat ge-mail en telefoons is het tenslotte toch goed gekomen en hebben ze dit ter plaatse komen herstellen.

    • Tim Verbist

      Das inderdaad minder goed nieuws Rik! Mijn loopband is van het huismerk Domyos en dat kunnen ze dus prima servicen… hopelijk lezen ze mee ;-)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑