Het is er dan toch van gekomen: Spotify is beschikbaar in België. Als u niet weet wat Spotify is, check hier eens. Gedaan dus met VPN-tunnels opzetten naar de UK, gedaan met gefoefel met PayPal accounts enz. om toch maar te kunnen betalen voor deze dienst. Spotify is geland!
Concreet komt het er op neer dat je gratis of tegen een bepaalde prijs (afhankelijk van wat je wil) muziek kan luisteren. Gedaan met muziek kopen dus. Standaard en dus gratis stream je de muziek naar je computer en zijn er af en toe reclameboodschappen om de dienst gratis te kunnen aanbieden.
Als je wenst te betalen heb je twee keuzes: Spotify Unlimited en Spotify Premium, respectievelijk voor 4,99€ en 9,99€ per maand te verkrijgen. Kijk hier voor een vergelijkende tabel tussen al de versies (inclusief de gratis Spotify Open variant). De lijst features is erg lang, maar kort zit er in de “Unlimited” geen reclame meer en kan je het onbeperkt in het buitenland gebruiken.
In de “Premium” editie krijg je daarbovenop “Offline” modus, waardoor je de muziek lokaal kan opslaan voor op moment dat je niet kan streamen wegens geen internetverbinding. Daarnaast kan je ook een app downloaden voor je smartphone en kan je ook daarop van Spotify genieten (en offline toegang hebben!). De “Premium” versie heeft ook betere audiokwaliteit in vergelijking met de rest.
Er zijn nog vele andere features, sociale integratie, playlists delen, Spotify Radio, enz. waar ik nog een heel veel over zou kunnen vertellen, maar probeer het anders gewoon eens uit, u zal versteld staan over het gemak van Spotify.
Gedaan met veel geld aan muziek uitgeven. Alle muziek bij de hand, altijd en overal. Ik geef vandaag al meer dan het dubbel uit per maand aan muziek in iTunes dan wat de “Premium” account per maand kost, dus voor muziekliefhebbers is het een “no brainer” als je het mij vraagt.
Als je Spotify probeert, krijg je trouwens een trial van de “Premium” versie dus laat u maar eens goed gaan.
PS #1: je kan ook muziek “kopen” in Spotify – DRM vrij en in hoge kwaliteit. Ze werken met bundles zodat je bijvoorbeeld krediet koopt voor 100 nummers. Voor een nummer betaal je in dat geval 0,60€ wat ongeveer 40% goedkoper is dan wat je in iTunes ziet.
PS #2: vandaag ter test de iPhone via bluetooth gekoppeld aan de autoradio en dan Spotify via streaming (dus met mobiel internet) mijn playlists laten spelen. Brussel-Gent zonder enig probleem gedaan, zonder haperingen. Uiteraard kan je beter met “offline” modus werken, maar dan heb je de Premium nodig… het kan dus ook “online” zolang je maar genoeg datavolume hebt (tip: Mobile Vikings).
PS #3: mijn Spotify Premium abonnement is al actief :-D.