Telling stories for a living

Mistig

Ik weet niet hoe het komt, maar ik heb de indruk dat er in Oost-Vlaanderen (meer bepaald: de wijde omgeving van Deinze-Nazareth) meer mist hangt dan in Vlaams-Brabant. Ik werk namelijk in dat laatste gedeelte, maar woon in het eerste en elke dag van en naar het werk valt mij dat op de laatste dagen / weken.
Je vertrekt in de mist en hoe dichter je bij Aalst komt (en daarna Vlaams-Brabant) hoe minder mist en meer zon je ziet. ‘s Avonds het omgekeerde – niks van mist te bespeuren en opeens *BOEM* mistgordijnen en opletten geblazen.
Ik verwacht elke dag het monster van Loch Ness te spotten :-). Nee serieus, iemand een verklaring in de aanbieding? Frank? Sabine? Eddy? Anyone?

3 Comments

 1. Bloarereiker

  Is volledig normaal. Jouw huisje ligt in een landelijke streek waar veel weilanden liggen en de lucht er vochtiger is door dauw en er weinig beweging is door verkeer zodat de lucht niet kan opwarmen zoals in Vlaams Brabant. Hier is er veel verkeer die ervoor zorgt dat warme lucht zich mengt met de vochtige koude lucht en de mist dus stilletjes oplost.

 2. Unexpected

  Hehe merci voor de logische uitleg! Als ze nog volk zoeken bij de weerdienst, dan geef ik uw gegevens door :-).
  Sabinientje gaat u graag zien komen :-).

 3. Bloarereiker

  Naast Sabine hmm, ik zie haar hogedrukgebied al de halve balkan afschermen en dan nog ik daarnaast en heel Europa is niet meer te zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑