Telling stories for a living

HP Media Server

Microsoft heeft zijn WHS oftewel Windows Home Server officieel gereleased en dan is het een kwestie van tijd alvorens fabrikanten hun WHS-producten op ons los laten. In eerste instantie zullen het HP, Gateway, Medion, Acer en Fujitsu-Siemens (ik vergeet er nog een paar) zijn die een WHS-product aanbieden, en persoonlijk zie ik de HP het meeste zitten.

HP Media Server

De HP Media Server ziet er super uit, is volledig uitgerust met vier hot swappable SATA-drive-arrays (waar naargelang de configuratie 1x500GB of 2x500GB schijven in zitten), USB en E-SATA-poorten zodat je externe schijven kan aansluiten en een gigabit netwerkconnectie om de machine in je netwerk te integreren.
Wat mij vooral interesseert aan WHS is niet zozeer de centrale opslag van bestanden (want dat doe ik al met mijn Western Digital MyBook NAS), maar wel het volledig automatiseren van backups. WHS kan namelijk backups maken van alle machines in je netwerk en zelfs terugplaatsen vanuit het netwerk. Zeer interessant en gedaan met zelf te bepalen hoe en waar. Verder ondersteunt WHS ook incrementele backup mogelijkheden, zodat je niet telkens een volledige backup van je PC maakt, maar gewoon toevoegd wat er nieuw is.
WHS biedt ook de mogelijkheid om via het internet te connecteren, zodat je altijd aan je bestanden kan. En natuurlijk vind ik het fijn om nieuw “speelgoed” in huis te halen. Duh.
De 500GB variant kost 579$, de 1TB versie komt op 779$. En ik denk dat ik er mij eentje ga aanschaffen.

2 Comments

  1. Kriss

    Ik krijg van HP maar geen duidelijkheid wanneer deze ook in Belgiƫ zal beschikbaar zijn. Sterker nog ze kunnen niet beloven dat hij er ooit komt.
    Iemand een andere informatie bron?

  2. Unexpected

    Nee spijtig genoeg niet… ik heb al gelezen dat ze bezig zijn aan WHS2, dus misschien gewoon daarop wachten anders…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑