Een week of zo geleden had ik geschreven dat ik mijn restore partitie op mijn VAIO verwijderd had en de extra vrijgekomen ruimte heb toegekend aan mijn C:\ schijf. Dit gaf me weer 9GB extra met een totaal van 15GB vrije ruimte op de C:\ en 34GB op de D:\. De voorbije week ben ik echter serieus bezig geweest met software te installeren, waardoor de C:\ schijf nog maar 3GB vrij had, wat niet veel ruimte laat om te werken. Mijn D:\ schijf was maagdelijk schoon en dus heb ik besloten deze volledig te verwijderen en de vrijgekomen ruimte toe te voegen aan de systeemparititie.
Sommige mensen zullen dit afkeuren en zweren trouw aan een C:\ schijf voor het OS en een D:\ voor al de rest. Ik was vroeger ook zo, maar al een tijdje niet meer. Snelheidsgewijs maakt dit niets uit als al de partities op één en dezelfde fysische harde schijf staan. Voor backup redenen zie ik nog eventuele mogelijkheden, maar aangezien ik een wekelijkse image maak van de gehele laptop, is dit ook niet nodig in mijn geval.
De ondertussen vertrouwde Disk Director zijn ding laten doen en een minuutje later (zelfs zonder reboot) was mijn C:\ schijf serieus gegroeid en was de D:\ schijf verdwenen als sneeuw voor de zon.