Telling stories for a living

Scarlet Pocket Wifi

Begin deze week viel er een pakketje van Scarlet in de bus met daarin een Pocket Wfi en alle toebehoren om daar direct mee aan de slag te gaan. Een Pocket Wifi? “What the hell is that” hoor ik u denken?
Denk een klein plastic bakje, de grootte van een GSM, iets kleiner dan een iPhone. Daarin zit een SIM-kaartje met data abonnement. Het toestel is een router en creëert dus een wireless access point en deelt daarnaast nog eens IP-adressen uit aan elk toestel dat zich connecteert. Het laadt op via de meegeleverde USB-kabel én er is een SD-slot waarin je een geheugenkaart kan steken die dan dienst doet als “shared drive”.
Het nut van al dit? Overal en altijd mobiel internet ter beschikking. Niet enkel op een smartphone of een tablet met 3G. Ook op laptops, ook op gameconsoles, ook op… you name it. En alles tegelijkertijd welteverstaan! Het is te zeggen – met vijf toestellen tegelijkertijd.
Uiteraard ideaal wanneer je goede 3G dekking hebt. Over Edge zou ik het niet proberen, dan zie ik er een uplink voor mail en Twitter in, geen “internet” gateway, want daarvoor is Edge nogal traag.
In ieder geval, ik heb zo een Pocket Wifi ter beschikking en de komende dagen, weken,… ga ik het overal mee naartoe sleuren en in de praktijk testen. De eerste testjes waren alvast een succes. Piece of cake om in te stellen, al is enige kennis van computers wel meegenomen, het is geen pure “plug & play”. Maar moeilijk is het niet, geen nood. En de handleiding helpt u goed.
Oh ja. Moest u het nog niet weten. Scarlet = Belgacom. Het Scarlet mobiel netwerk is dus dat van Proximus, waardoor je in principe een goede 3G dekking zou moeten hebben.
De kostprijs? 99€ ipv 129€. En als je een Scarlet mobiel internet abo neemt, kost hij maar 49€. Inderdaad, SIM-lock vrij dus. Check it out. Oh ja, en in tegenstelling tot the Mobistar oplossing van een hele tijd terug, werkt dit gewoon perfect zonder driver issues, op eender welk platform (aangezien de Mobistar oplossing een USB modem was die mocht rekenen op erg slechte support).
Geen zin om te kopen? Probeer de Pocket Wifi dan te winnen, je moet er enkel naar een vrouw haar poep voor kijken ;-). Easy enough?

4 Comments

 1. Herman Dailybits

  Is inderdaad iets handigs. In Nederland kun je een dergelijk iets ook huren om mee te nemen op vakantie met internationaal roaming abo met lage tarieven.

 2. Johan Rogiers

  En wat met de hotspot functie op de iPhone? Die is toch ook bij de hand, en erg gemakkelijk in gebruik. Daar heb je niet echt een apart toestel voor nodig.

 3. Unexpected

  Terechte opmerking Johan. Sommige mensen hebben geen data abo op hun GSM (of hebben geen smartphone).
  Sommigen hebben wel een bv. iPhone maar hun provider laat die hotspot functie niet toe (Mobistar doet dat bijvoorbeeld) en soms wil je niet jouw smartphone openstellen voor iedereen of als hotspot gebruiken om je batterij te sparen.
  Of de werkgever betaalt de GSM, maar biedt geen internetabo mee aan…
  Kortom, genoeg redenen om eventueel toch zo een toestel te overwegen.

 4. Daniel yenebeb

  kan dit toestel ook gebruikt worden voor andere internet providers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑