Telling stories for a living

Goosync II

Toen ik mijn Cruise in gebruik nam, wou ik een tool om al mijn agenda’s te synchroniseren en toegankelijk te maken op mijn smartphone:

 • Mijn Outlook agenda van het werk
 • Mijn persoonlijke Google Calendar
 • Een Google Calendar van iemand anders waar ik toegang tot heb

De Outlook van het werk synchroniseert “one-way” met mijn overeenkomstige Google Calendar voor het werk zodat alles van mijn Outlook ook in Google staat. Mijn persoonlijke Google Calendar vul ik via Google zelf in. De Google Calendar van iemand anders (daar heb ik alleen leesrechten op) komt ook tevoorschijn in mijn Google Calendar, waardoor al mijn kalenders dus netjes synchroon staan op één plaats: mijn eigenste Google dus.
De volgende stap was om al die gegevens van Google Calendar naar mijn Cruise over te zetten. Met de plugin van Google zelf kon ik niks aanvangen, want voorlopig ondersteunen die mannen alleen je primaire kalender en dan nog… die zou dan met mijn Outlook syncen en dan moet ik mijn smartphone nog is met de computer samenzetten alvorens ik iets heb. Neen. Ik wil op het werk iets aanpassen, dat wordt dan automatisch in Google gezet en mijn smartphone neemt dit automatisch (of manueel indien nodig) over op bepaalde intervals via een wifi of gprs connectie.
Het tooltje dat exact al dat doet (en nog veel meer ook) is GooSync, wat een gratis tool is mét beperking, zijnde dat het alleen je primaire Google Calendar kan syncen. Ik heb dat zo gebruikt in combinatie met mijn werkkalender voor twee maanden, ter evaluatie van de software. Vandaag heb ik mij een licentie voor één jaar gekocht (15€ korting tot eind april) zodat ik al mijn Google Calendars kan synchroniseren. Totale kostprijs: 22€ alles inbegrepen, geen geld om altijd en overal toegang te hebben tot al mijn kalenders denk ik zo.
Ik heb de synchro zo ingesteld dat ik 365 dagen in het verleden en 365 dagen in de toekomst synchroniseer, kwestie dat ik altijd iets kan opzoeken in geval ik enkele maanden terug moet om iets te checken of op voorhand plannen wil maken voor een reis of zo. GooSync doet dat allemaal perfect, snel, stabiel en is nog is simpel in gebruik ook. Voor iedereen die nog op zoek is naar zo een oplossing, zoek niet langer en probeer het vandaag.

3 Comments

 1. nephilim

  nog een handige tool om google calendar en outlook te syncroniseren ( 2 way sync)
  gsyncit
  te vinden op http://www.daveswebsite.com/software/gsync/
  en ‘t kost maar 10$

 2. Joris

  Ik gebruik nu ook Goosync om dezelfde redenen als jij. Werkt prima.
  Ben erg benieuwd hoe jij je Outlook-agenda synchroniseert met een Google–agenda. Gebruik je daar een aparte tool voor?

 3. Unexpected

  Google heeft daar een plugin voor die je op hun site kan downloaden… 🙂 succes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑