Telling stories for a living

Nieuw Speelgoed

Gisteren heb ik mij een beetje nieuw speelgoed aangeschaft onder de vorm van een computer. Ik gebruik vooral mijn VAIO, maar soms heb ik nood aan iets krachtiger om bijvoorbeeld verschillende virtuele machines op te installeren, mijn externe schijven aan te sluiten zodat ze gedeeld zijn op de LAN (zonder dat mijn VAIO in het docking moet zitten), dumps te plaatsen van mijn VAIO (backup images bijvoorbeeld, die ik nu op de NAS zet of op een externe schijf maar dat gaat trager dan naar een andere computer via gigabit netwerk),…
Na veel wikken en wegen, en dankzij een solden actie waar ik nog gebruik van kon maken, heb ik onderstaande configuratie gekocht voor een kleine 600€:

  • Antec NSK4400B behuizing: volledig mat zwart.
  • Samsung SATA DVD-RW: ook zwart, de specs weet ik zelfs niet en zijn niet belangrijk daar ik dat ding alleen maar zal gebruiken voor installatie van het OS en backups mee te schrijven.
  • MSI Neo-FI P35 moederbord: full option met gigabit, onboard 5.1 sound, meer dan voldoende SATA en USB2.0 aansluitingen, firewire en een zeer uitgebreide BIOS.
  • Intel Q6600 Quad Core CPU: draait standaard op 2.4GHz, maar loopt bij mij nu al op 3.4GHz zonder het voltage te verhogen en met standaard koeling.
  • 2x2GB Corsair DDR2 geheugen: 4GB in totaal is “à point” voor wat ik ermee wil doen. Ik had graag twee van die setjes gekocht wegens de lekkere korting, maar er was er maar eentje meer op voorraad.
  • Sapphire ATI Radeon HD2400XT grafische kaart: niets spectaculair aangezien ik geen games speel op die machine. Heeft wel DVI, HDMI, HDCP,… ondersteuning en is passief gekoeld waardoor er geen stofzuiger naast mij staat.
  • 320GB Western Digital SATA harde schijf: redelijk standaard en meer dan genoeg voor het OS, de software en de virtuele machines op te zwieren. Er komt nog een 400GB Samsung disk bij die ik had liggen, waardoor het totaal op 720GB opslagruimte zit.

Serieus speelgoed dus met meer dan genoeg capaciteit op overschot zodat ik er de komende twee jaar alles mag tegenaan gooien wat in me op komt. Het geheugen is nog uitbereidbaar tot 8GB en ik heb nog 3 SATA connectors over indien ik meer interne schijven zou willen installeren. De CPU heeft al op 3.6GHz gewerkt, zonder het voltage te moeten verhogen, dus daar zit ook nog meer dan genoeg speelruimte indien nodig.
Qua OS draait er nu Windows Vista x64 met SP1 RC op zonder enig probleem en vooral, super snel. VMWare Workstation 6.0 is ook geïnstalleerd en heeft een Windows Server 2008 x64 met alle toeters en bellen draaien en daarnaast een workstation met Windows Vista x64 SP1 RC. Nog een paar Windows Server 2003 installaties toevoegen en eventueel een Windows XP SP3 machine en mijn test park is klaar voor gebruik.
Dat gaat nog vonken geven…

1 Comment

  1. Vince

    Hoe heb je de CPU op 3.6Ghz gezet? Ik ben ook van plan om de Q6600 samen met het Gigabyte P35-DS3R aan te schaffen… Tips zijn altijd welkom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑