Telling stories for a living

Vista Recovery Disk

Vista is eigenlijk erg stabiel, maar zoals met elke pc mag je er van uit gaan dat er vroeg of laat toch iets gaat mislopen. Ik heb zelf al tweemaal mijn installatie kunnen redden, omdat door wijzigingen toe te brengen aan de systeempartities, Vista zijn bootbestanden niet meer kon vinden.
Als je over de Vista DVD beschikt, is er geen probleem want die steek je in, je boot je PC van die DVD en Vista zal zelf zien dat er iets niet klopt en de situatie rechtzetten (althans bij de problemen die ik had). Spijtig genoeg heeft niet iedereen zijn Vista medium (omdat bij nieuwe PC’s vaak de CD/DVD niet meegeleverd wordt) en dan ben je natuurlijk verloren.
De mannen van NeoStart hebben daar een mooie oplossing voor en bieden een 120MB grote ISO file aan die je op CD moet schrijven. Daarna beschik je over een bootable medium waarmee je je Vista installatie eventueel kan redden wanneer het nodig zou zijn… En het is gratis! Aanrader mensen.

1 Comment

  1. Rodehond

    Bedankt voor de tip. Wat ik alleen niet snap: waarom kan ik niet gewoon met Vista een recovery-dvd branden? Dat is toch veel logischer?
    Rodehonds laatste blog post..Vrouwelijke waarde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑