Het was plezant. Heel plezant zelfs. Om 9u30 was ik “on site”, zonder file enz. Normaal gezien ben ik een 45 minuten onderweg naar Brussel centrum, waar ik zo een 15km vandaan woon. Gisteren was ik op diezelfde hoeveelheid minuten in Antwerpen centrum, waar ik dus een goede 65km af woon. Straf nietwaar?
Anyway, over de Security Day gesproken dus. Na eerst een verse koffiekoek naar binnen gewerkt te hebben, vergezeld van een lekkere verse tas koffie, zijn we aan de presentaties begonnen. Gespreid over een goede werkdag waren er ongeveer 8 presentaties, telkens drie kwartier lang, met een kwartiertje tussen elke presentatie om iets te drinken en te verorberen. De ene presentatie was al interessanter dan de andere, maar over de globale lijn was het leerrijk en de moeite waard. ‘s Middags was er een walking dinner, ideaal om te netwerken met andere aanwezigen, gevolgd door nog een paar… u raadt het al… presentaties.
Naar goede gewoonte (alhoewel, goed?) heb ik de “boite” daar mee gesloten en ben ik pas buitengegaan anderhalf uur nadat het event eigenlijk al gedaan was. Netwerken en zo, weet u wel? Moesten we (mijn collega en ikzelf) gewild hebben, we zater er nu nog ;-). Nadien zijn we, goede collega’s als we zijn, nog “eentje” gaan drinken voor het naar huis gaan. Dat eentje werden er twee… en drie… en vier… met als gevolg dat het niet ver van middernacht was voor ik terug thuis was.
Ah ja, voor ik het dus vergeet. Security Day gaat dus, zoals de naam al aangeeft, over security. Meer bepaald op IT-niveau. Netwerkbeveiliging, WAN optimalisatie, process control, netwerk monitoring, … allerhande zaken komen er aan bod en worden voorgesteld door leveranciers van producten die juist die zaken doen. Vanzelfsprekend is alles gedipt in een sausje “sales” en “marketing”, en dus moet je je gezond verstand gebruiken en soms een wat relativeren, eruit halen wat er uit te halen valt zeg maar.
Maar het was dus plezant en leerrijk, die Security Day in Antwerpen. Zeker en vast voor herhaling vatbaar. En dat allemaal “van te moeten eh” … alles voor de job ;-). Heb ik al gezegd dat ik eigenlijk de tofste job heb van de hele wereld?