Telling stories for a living

Clusters & Job Satisfaction

Herinner je je nog mijn berichtje over clustering? Wel, op dat moment was ik bezig met NLB – Network Load Balancing en was de wereld nog rooskleurig. De dag nadien heb ik me toegelegd op een “echte” Windows Cluster met failover en shared disks en application switching enz… the full monty dus. En ik heb serieuze problemen tegengekomen waar ik op gevloekt heb en geprutst heb, maar na 18 uren bijten en proberen en lezen en opnieuw proberen, heb ik alle problemen van de baan gekregen en was de cluster volledig up & running. Volledig autodidactisch met de hulp van “a man’s best collegue – Google”, technet en enkele white papers.
En dat is eigenlijk de taak van een system engineer naar mijn bescheiden mening. Nieuwe projecten opzetten, nieuwe technologie verkennen, je erin vastbijten en de nodige tegenslagen tegenkomen, wetende dat er niemand “na” jou komt om je te helpen in geval je het niet meer weet (dus geen vangnet zoals ik wel had als support engineer). In mijn ogen is dat het verschil tussen een goede system engineer en een minder goede. En de “satisfaction” die je hebt na uren en uren problemen troubleshooten is enorm op het moment dat je alles werkende hebt. Dàt is voor mij het mooie aan mijn job.
En trouwens, wat is ervaring? Ervaring is volgens mij een ander woord voor fouten maken (of gemaakt hebben) en er iets uit leren. Dus een “ervaren” system engineer, is iemand die fouten gemaakt heeft, problemen tegengekomen is, en ze opgelost heeft. IT is toch “ne schone wereld” nietwaar?

4 Comments

 1. Eden

  ervaring is ook andere mensen grote fouten zien doen en er iets uit leren. Plezanter is eigenlijk wel om zelf ervaring op te doen, maar als het gaat om auto-ongelukken en zo, laat ik die toch maar liever aan iemand anders over 😉

 2. Unexpected

  goed punt Eden! vaneigens heb je gelijk.

 3. Eden

  Ben een vrouw. Ik heb me laten wijsmaken dat vrouwen altijd gelijk hebben 😉

 4. Unexpected

  check & mate 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑