Iedereen kent ondertussen wel Linkedin zeker? Ik had het al voordat het opeens gehyped werd, wat wel plezant was want daardoor is mijn netwerkje serieus gegroeid. Over het nut en de carrière mogelijkheden die aan Linkedin vasthangen, ga ik geen discussie starten daar de meningen daarover ver uit elkaar liggen. Maar wat ik vandaag tegenkwam, vond ik toch de moeite om hier neer te pennen.
Ik kreeg dus van een zekere Leen van Uptime.be (een outsourcing agentschap dus, die dingen schieten als paddestoelen uit de grond tegenwoordig) een uitnodiging om haar aan mijn lijstje toe te voegen. Ze had blijkbaar aan mij gedacht voor één of andere job (die natuurlijk dezelfde titel heeft als mijn huidige jobtitel, die publiek zichtbaar is op Linkedin).
Nu moet ik zeggen dat ik zo een berichtje ten zeerste kan appreciëren en zeker als het gepersonaliseerd aan mij gericht is in de zin dat haar uitleg begon met “Beste Kris” … Allemaal enorm fijn, ware het niet dat mijn voornaam helemaal niet Kris is!!
Het is nu dus al zo ver gekomen dat zulke mensen hun Linkedin lijst aanvullen met alles wat beweegt en dan beginnen te massmailen! Ik heb haar een vriendelijke mail teruggestuurd om haar te bedanken voor haar attentie, maar dat ze in het vervolg wel mijn naam mag gebruiken. Somehow I think I won’t get a reply on that ;-).
Ah ja, heb haar ook “aangegeven” bij de gasten van Linkedin als iemand die misbruik maakt van het systeem. Ik weet het, tevergeefse moeite enz. Maar ik kon het niet laten.