Telling stories for a living

MyBook Hacking

Een tijdje terug schreef ik over de aankoop van mijn NAS – de Western Digital MyBook World Edition II 1TB (wat een productname). Tot op heden ben ik nog altijd erg tevreden over het toestel (ik gebruik de MioNet software niet, die werkt trouwens toch niet onder Vista), al maakt de ventilator met momenten wel veel lawaai (maar ik ben aan het kijken om een stiller exemplaar in te bouwen).
Buiten filestorage kan een NAS natuurlijk niet veel meer… of toch? Op deze site kan je lezen hoe je de onboard Linux variant aanspreekt en nieuwe mogelijkheden toevoegt: een webserver, ftp server, … Opgelet: dit is niet voor newbies! De verkeerde handeling kan van je MyBook een mooie paperpress maken, een hele dure weliswaar! Voor de gevorderde “nerds” zeg maar. Feedback of andere sites met hacks zijn welkom in de comments.

6 Comments

 1. Mike

  Hoi,
  Ik heb ook een MyBook World (500Gb), maar slaag er idd ook niet in hem met MioNet onder Vista te configureren. Hoe heb jij dat gedaan?
  Greetz
  M

 2. Unexpected

  Ik gebruik Mionet niet… bestaat (nog) niet voor Vista. De enige meerwaarde is trouwens dat je aan je mybook kan vanop afstand, maar mp3 bestanden en andere “mogelijk verdachte files” kunnen niet gedeeld worden enz. Vergeet Mionet dus…

 3. peter

  hallo,
  ik heb windows vista 64 bit en heb ook de world Book 1T gekocht. wat ik ook probeer of waar ik ook zoek, ik vind nergens informatie om hem te koppelen met mijn computer.
  weet jij wel een oplossing?
  alvast bedankt!

 4. Vince

  Beste peter,
  probeer eens via gewone samba shares hem aan te koppelen. De MyBook heeft namenlijk een programmatje draaien waardoor hij gewoon opduikt in jouw windows netwerk (eens dit goed is ingesteld via de web-interface).

 5. peter

  beste vince,
  ik heb geprobeerd om hem te openen via windows netwerk maar dan vraagt hij om een gebr. naam en paswoord.
  ik heb al mijn namen en paswoorden geprobeerd maar dit werkte niet.
  wat bedoel je precies met samba shares?
  groetjes

 6. mE!

  Beste Peter,
  Ik heb weliswaar de 500GB versie en ook een Vista 64 bit.
  In de komplete handleiding die ik via WD heb gevonden staat volgende:
  Username: admin
  Password: 123456
  GreetZzz,
  mE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑