Voila, hij is besteld en zou binnen een kleine week moeten geleverd worden: mijn Western Digital MyBook World II Edition 1TB. Twee harde schijven van elk 500GB, RAID0, RAID1 en JBOD, harde schijven vervangbaar, gigabit ethernet onboard en natuurlijk ook een USB2.0 poort voor het geval je ze gewoon lokaal wil aanspreken. Verder krijg je er ook de nodige tools bij voor het ding te configureren en degelijke backup software om je pc’s mee te backuppen. De powerknop bestaat uit twee blauw verlichte ringen: één geeft de aan/uit status weer en ook activiteit van de schijven, de andere geeft de vrije ruimte van de schijven weer. Leuk!

Western Digital MyBook World Edition II 1TB

Daarmee komt er ook een einde aan de zoektocht naar drive enclosures. Mijn bestaande USB2.0 externe schijven ga ik gebruiken voor backups, de netwerk drives gaan dienen voor opslag van audio en video en andere dingen die ik altijd wil kunnen aanspreken. Can’t wait!
Update: ik krijg net een mailtje binnen van de leverancier dat mijn bestelling al binnen is! Vandaag besteld en vandaag al geleverd! Volgend weekend ga ik er om…