Telling stories for a living

#Project30 – Dag 1

Het is dus begonnen – #Project30 is vandaag van start gegaan en zoals beloofd deel ik mijn ervaringen graag met jullie. Voor wie geen flauw idee heeft waarover ik het heb – check hier effe.
Ik ga geen ellenlange tekst neerpennen, dat leest niet altijd vlot en ik heb daar ook geen tijd voor. Lijstjes it is!

 • Gisteren voor de laatste keer (toch voor de komende 30 dagen) frietjes gegeten
 • Gisteren de laatste Pepsi Max gedronken
 • Chips en andere zoetigheid is al geleden van maandag (feestje), dat ga ik niet zo erg missen
 • Ook gisteren voor de laatste keer melk gedronken (en ik drink graag melk!)
 • Pasta at ik ook nog deze week, ook de laatste keer. Gaat gemist worden!
 • Aardappelen is geleden van vorige week, dat ga ik niet zo erg missen denk ik.

Concreet ga ik vooral missen:

 • Melk (vooral ‘s morgens).
 • Pepsi Max (vooral tijdens / na warme maaltijden).
 • Pasta (spaghetti is toch echt wel heerlijk eh!).
 • Rijst, want ja, rijst eet ik wel graag en neen, granen zijn verboden de eerste 30 dagen.
 • Het wekelijkse uitstapje naar de frituur – frietjesdag :(.

Vandaag zagen mijn eetgewoontes er als volgt uit:

 • Ontbijt:

Banaan + spuitwater

2014-01-02 12.49.54

 • Lunch:

Zelfgemaakte prei + courgette soep + spuitwater

2014-01-02 12.59.51

 • Snack:

Walnoten + Granny Smith appel

2014-01-02 12.49.42

2014-01-02 15.37.14

 • Avondmaal:

Gevulde paprika’s

2014-01-02 19.05.51

2014-01-02 19.30.44

Allemaal zeer lekker en op geen enkel moment het gevoel dat je “rare dingen” zit te eten omdat het moet. Ideaal om het allemaal netjes vol te houden dus!
Zoals mevrouw Protu het zo mooi kon zeggen: het is donderdagavond, dag 1 van #Project30, en we hebben nog alles onder controle.
Tot morgen!

11 Comments

 1. tittatovenaar

  AlΓ© ik ga mijn broertje niet meer herkennen binnekort…en wat gaat ge met al uw kleren doen die ge zo talrijk gekocht heb de voorbije maanden???? πŸ™

 2. Elke

  Mooie eerste dag!

 3. Peter

  Dus lunch is enkel soep?

 4. Unexpected

  @Titta: ik verwacht niet persΓ© om zoveel te vermageren, dus al die kleren zullen nog wel goed zijn πŸ˜‰
  @Peter: jep – wel een liter soep. Maar dat is geen verplichting, je kan ook slaatje eten, left-overs van dag voordien,… whatever floats your boat eigenlijk. Ik verkies een “lichte” lunch omdat ik anders in de namiddag een dipje heb. Nu heb ik om 15-16u terug honger, maar dan eet ik appel / peer en dan is dat over tot aan het avondmaal.

 5. Peter

  Ieder zijn goesting, naar mijn bescheiden mening zijn patatjes en pasta best wel gezond te noemen. Frisdrank is inderdaad rommel, een pintje is dan alvast een pak gezonder en als ik brood koop bij de bakker met veel granen in geeft me dat toch ook een gezond gevoel. Ik lees hier ook net op die Paleo pagina dat er veel vlees moet gegeten worden, dus wa denkte van ne goeie cote a l’os volgende week? πŸ˜‰

 6. Unexpected

  Peter: ik ben HELEMAAL akkoord dat pasta en patatjes moet kunnen πŸ™‚ ik ga dat ook niet laten vallen! Maar #Project30 heeft als bedoeling uw lichaam te laten afkicken van de suikers en koolhydraten enz.
  Daarna is het wel degelijk de bedoeling dat ik die andere zaken terug ga eten, alleen en zoals altijd – met mate πŸ™‚ dus niet elke dag pasta of frietjes of … πŸ˜‰
  En over volgende week: I’m so in πŸ™‚

 7. Peter

  Tim,
  Ik snap de bedoeling, en chapeau dat je dit wil doen; maar ik heb zo altijd toch een beetje terughoudenheid ten opzichte van opgelegde regels mbt een grote groep van mensen. Wat voor de 1ne werkt, is daarom niet noodzakelijk goed voor de ander.
  Ik las op die paleo site ook iets over gluten; een totaal overhyped iets dat voor mensen die niet lijden aan de celiac disease totaal nutteloos is om te mijden; integendeel, voeding met gluten kan voor mensen die niet lijden aan die ziekte juist en positieve invloed hebben. Overdrijven, in welke vorm dan ook lijkt me nog het meest ongezonde.
  Ik kijk alvast uit naar een lekkere cote a l’os volgende week πŸ˜‰

 8. An

  Onze zoon van 6 start binnenkort met een pseudo-allergeenvrij dieet. Ik zie enkele gelijkenissen πŸ™‚

 9. Unexpected

  Meedoen eh An πŸ˜‰

 10. Yves Snoeren

  Succes alvast Tim!

 11. Elke

  @Tim ik denk dat je gaat merken als je je lunch niet overlaadt met koolhydraten je zeker een grote lunch kan eten zonder middagdipje πŸ™‚ Dat doe ik zelf toch, ik eet ‘s middags meestal meer dan ‘s avonds
  @Peter Voor sommige mensen is dat zeker waar en is er geen reden om brood/pasta uit hun dieet te schrappen. Zelf heb ik echter geen celiac disease maar voel ik me honderd keer gezonder als ik alle granen uit mijn dieet schrap. Ik ben nog aan het experimenteren in hoeverre rijst etc werken voor mijn lichaam. De 30 dagen die ik promoot dienen voor mij dan ook als start om uit te zoeken wat wel en niet werkt voor elk persoon. Het is zeker niet de bedoeling om mensen te overtuigen om de rest van hun leven precies zo te blijven eten…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑