Telling stories for a living

#Project30 – Dag 2

Gisteren was de tweede dag van #Project30 met op het menu:

 • Ontbijt:

Heb ik overgeslagen, dus valt deze keer niet veel over te zeggen. Wel bij het opstaan direct een groot glas water gedronken.

 • Lunch:

Nog altijd weinig honger en dus heb ik de lunch beperkt tot een appel, een peer en een mandarijn.

 • Avondmaal:

Het eerste plan was om een vis papillon te maken, maar er was geen enkel stukje dat mij kon bekoren toen ik door de visafdeling van de lokale supermarkt liep.

Changement de plan dus!

En het werd “Faux-Spaghetti Bolognese”: bolognese-saus (zelf gemaakt uiteraard met alleen maar gezonde ingrediënten) en courgette-pasta (ter vervanging van traditionele pasta die niet toegelaten is tijdens #Project30).

2014-01-03 18.02.51

2014-01-03 18.34.25

Allemaal erg simpel te bereiden, mits je beschikt over een spiraalsnijder (dat zandloperachtig ding op de eerste foto) om de courgettes te versnijden zodat ze op linguini lijken. Snijden, wat bijkruiden met peper en zout en dan de oven in voor 15-20 minuten op 180 graden.

2014-01-03 18.55.18

2014-01-03 19.35.58

Voor twee personen had ik vier courgettes gemaakt en die waren allemaal op, met nog zin in meer! Een groot succes dus!

Dag twee is dus zonder problemen verlopen, al had ik ook vandaag weer hoofdpijn in de late namiddag. Afkickverschijnselen van suiker…
Op naar de derde dag!

6 Comments

 1. Stijn

  Ziet er bijzonder lekker uit. Ik ga Elke eens aanspreken om ook zo’n plan te krijgen. Dan weet ik tenminste wat te kopen in de supermarkt ipv doelloos voorbij de rekken te lopen. Hoe ben je aan die spiraalsnijder gekomen? Lijkt me de enige manier om die courgettes zo mooi te kunnen snijden.

 2. Unexpected

  Je kan die recepten gewoon vinden op internet hoor Stijn – op Elke’s blog, maar ook op vele andere :-). Kwestie van te Google’en en te proberen ;-).
  Op het einde van #Project30 maak ik een samenvatting van alles wat ik gegeten heb, lekker vond, welke sites interessant waren enz.
  Spiraalsnijder is van bij de Collishop. Kost €20 en werkt echt goed. Aanrader.

 3. Koen Delvaux

  Volhouden! Die hoofdpijn is morgen weg (als je niet te veel fruitsuikers eet, tenminste) en vanaf dan heb ke de hele dag door energie. Die courgetteslierten moet ik ook eens proberen.

 4. Stijn

  Alrighty, gevonden. http://www.collishop.be/e/nl/cs/803971-133-gefu-spiraalsnijder-spirelli-2246672 Dan moet ik eens dezer nog eens langs de Colruyt fietsen. Morgen inkopen doen en zelf wat experimenteren.

 5. Stijn

  Die dunschiller is mine all mine! Krijgt gij nu een percentje van Colruyt?

 6. Unexpected

  Als gij dat eens lief aan de mannen van Colruyt wilt zeggen 😉 ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑