Tot voor kort was het antwoord op de vraag “Wat doe jij eigenlijk van job?” een keuze uit twee mogelijkheden:

  1. Ofwel vertelde ik dat ik een “Presales Consultant” ben en dan hield het daarmee op.
  2. Ofwel gaf ik hen een bredere uitleg waarin ik trachtte uit te leggen wat bovenstaande titel eigenlijk concreet wil zeggen. Dat laatste heb ik trouwens ooit eens uitgeschreven op mijn blog. Hierzo.

Versta me niet verkeerd. Beide antwoorden zijn nog altijd geldig en ik sta nog steeds 200% achter het “storyteller” verhaal. Meer dan ooit zelfs. De marketing boys & girls hebben dat al lang begrepen, in de IT sector is het allemaal nog erg nieuw en verre van breed geadopteerd.
Echter, zéér recentelijk heb ik daar een belangrijk aspect aan toegevoegd. Ik heb het ineens ook op mijn C.V. aangepast. Het is erg voor de hand liggend, maar misschien zodanig veel dat je er niet langer bij stilstaat. Althans, ik stond er niet bij stil.
“A Lifetime Learner”
En toch, soms… soms is dat eigenlijk helemaal niet zo vanzelfsprekend. Veel mensen willen niet permanent bijscholing volgen. Ze willen helemaal niet zo flexibel zijn. Ze willen liever een routine. En daar is niks verkeerd mee.
Alleen zijn er andere mensen die hun motivatie net uit putten uit het permanent ontbreken van een constante. Uit variabel zijn en variabel doen. Constant nieuwe “challenges” het hoofd bieden. Dat vierkant blokje door dat ronde gaatje proberen te duwen zeg maar.
Ik ben zo iemand. Triggers are my fuel. Een leven lang leren en ervaringen opdoen.