Telling stories for a living

Prezi

Presentaties. Ik heb er al veel ondergaan, meermaals gegeven en af en toe online gevolgd (Apple keynotes om een gekend voorbeeld aan te halen).
De tools om een presentatie te geven zijn in principe eindeloos, maar beperken zich bij de meesten tot Powerpoint (Windows) en Keynote (Mac) – al moet ik zeggen dat Powerpoint for Mac meevalt sinds de laatste versie van Office for Mac.
Niks tegen die bestaande gevestigde waarden, maar daarmee is dan ook alles gezegd. Een relatief nieuwe speler op de markt van presentatie-tools is “Prezi“. Prezi is geen “fat-client” maar eerder een SaaS – Software as a Service – waarmee je erg leuke, interactieve en flashy presentaties kan maken via het internet.
httpv://www.youtube.com/watch?v=UcCr8Cmroxw&feature=plcp&context=C31c64d9UDOEgsToPDskIDzjpzo9nf0E_VsGaD5d4L
De presentaties worden dan online bijgehouden (in de free versie), maar er komen meer opties vrij (zoals offline beschikbaar hebben, een offline editor, meer opslagcapaciteit online,…) wanneer je overschakeld naar de betalende versies.
Ik heb deze week mijn gratis account een upgrade gegeven naar een Pro account. Ik ga eens een poging ondernemen om Prezi te integreren in mijn dagdagelijkse job.
Ervaringen, reacties van het publiek, short-comings,… mag u de komende tijd dus af en toe verwachten. Tips & tricks van Prezi gebruikers mogen altijd in de comments achtergelaten worden!

3 Comments

 1. Jan Seurinck

  Prezi is denk ik een beetje 2009 à 2010. Tenzij je wilt dat de presentatie belangrijker is dan het verhaal dat je erbij wil vertellen. Sorry dat ik het zeg. Je moet een straffe zijn om mensen niet buiten te laten gaan met de opmerking ‘schoon presentatie’ als het goed gedaan is en ‘death by prezi’ als het rock ‘n roll gedeelte van je presentatie vooral in het visuele aspect zat.
  Veel succes ermee!

 2. Unexpected

  Terechte opmerking dat prezi niet 2012ish is Jan, en zeker waar dat het gevaar er is dat de show meer blijft hangen dan de inhoud, maar ik gebruik bitterweinig van die effecten speciaal voor die reden.
  Sorry moet dus zeker niet Jan, uw opmerkingen zijn terecht. Wat gebruik jij zelf eigenlijk? Tips?

 3. Linda Lammers

  Wat leuk dat je Prezi aan het ontdekken bent. Mocht je vragen hebben over Prezi help ik je graag! Neem gerust contact op.
  @Jan: Bij elke presentatie geldt dat je verhaal en je boodschap ondergeschikt zouden moeten zijn aan je visuele presentatie. Die dient alleen ter versterking en ondersteuning van je verhaal. Wat ik o.a. zo goed vind aan Prezi is dat het een eenvoudig presentatietool is en dat je goed overzichten kunt laten zien aan je publiek. Prezi is nl. gebaseerd op het mindmappen. En zoals voor elk presentatietool geldt: eenvoud siert!!
  @Unexpected: Ik vind Prezi juist wel heel erg 2012, omdat je je er echt mee kunt onderscheiden. En ook hier geldt: het gaat niet om de tool, maar om je presentatie. Prezi kan je hierbij geweldig ondersteunen én je publiek geboeid houden. Mits je Prezi op de juiste wijze inzet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑