Petrolhead, rechtstreeks uit de online woordenboek:

Noun petrolhead (plural petrolheads)

  1. (figuratively) A person who is very reliant on and fond of using his or her car and objects to any attempts to persuade him or her to use alternative means of transport.
  2. (Australian, New Zealand) A member of a wider class of people often known as bogans. A petrolhead lives for his car/bike and enjoys showing it off and making a lot of noise with it.
  3. (Australian, New Zealand) Person involved in motor racing either as participant or ultra-dedicated spectator.
  4. (UK) A car enthusiast.

Niets dat een betere introductie is dan het woord “petrolhead” dus. Om het op zijn Vlaams te zeggen: iemand die gek en wild wordt van “alles” waar een motor in of aan zit, en dan in het bijzonder auto’s.
Ik reken mezelf zonder enige twijfel tot die categorie wat wil zeggen dat ik lectuur over auto’s met plezier vastpak, mijn raam spontaan afdraai als ik een of andere leuke bolide mét aangename motor zie naderen (wat klinkt er mooier dan een ronkende, atmosferische V8?) en elke kans om een wagen te testen / evalueren met beide handen vastgrijp.
“Deutsche Gründlichkeit” is niet zo maar een leuze in mijn woordenboek, het is een statement die nauw samenhangt met wat de Duitse autobouwers ons voorschotelen: degelijke wagens zonder meer.
Iets wat zich vertaalt in de restwaarde van die wagens. Niet dat ik iets heb tegen andere merken, zeker niet, maar smaken en kleuren zijn nu eenmaal wat ze zijn, en die van mij neigen elke keer op nieuw naar wat men met behulp van dat zogenaamde Duitse fingerspitzgefühl uit de fabrieken weet te rijden.
Mercedes-Benz is één van die constructeurs die trouw blijft aan zijn ideologie en verhaal, maar die autoliefhebbers op tijd en stond weet te verrassen met heel wat moois en lekkers ;-).
Denk maar aan de zeer leuke “Black Edition’s” die rechtstreeks afgeleid zijn van hun DTM racebroertjes (Jeremy Clarkson heeft er zo eentje), de SLR McLaren met de vleugeldeuren (en de bijpassende roadster versie), de verschillende AMG modellen, de zéér stevig en hoog Batmobielgehalte hebbende G-Klasse 4×4, de limousine S-klasse die met de nodige pk’s voorzien kan worden waardoor de vele GTI’s enkel maar kunnen toekijken en zo kan ik nog wel eventjes doorgaan.
Oh, en vergeet hun meest recente supercar niet: de SLS AMG, een rechtstreeks eerbetoon aan de SL300 van weleer. Check trouwens Jay Leno’s bespreking van deze machtige, met “Gullwing” deuren die nog meer tot de verbeelding spreken dan de vleugeldeuren van de SLR.
In ieder geval: Mercedes-Benz laat alweer wat nieuws op ons los: de nieuwe CLS, de luxe vierzitters coupé van Mercedes-Benz die zijn eigen markt heeft gecreërd en gretig gevolgd werd door o.a. Audi met hun A7.

Nothing beats the original zegt men wel eens, en dat ga ik persoonlijk testen en valideren. Komend weekend heb ik het privilege om samen met wat andere dolgelukkige “petrolheads” de nieuwe CLS aan de tand te voelen. En dat is niet alles, want we gaan ook nog off-road rijden met wat leuks uit de 4×4 stal (ML, G, GLK?), krijgen een aangepaste slipcursus kwestie dat we niets kapot maken en als kers op de taart, mogen we plaats nemen achter het stuur van de eerder genoemde “Gullwing” supercar: de SLS AMG.

httpv://www.youtube.com/watch?v=izrNv4nMxAg

httpv://www.youtube.com/watch?v=MbWTQmDMTyo

Enkele cijfers om bij de kwijlen:

  • 6.3 V8 van AMG
  • 563pk (omgerekend zo een 348 pk per ton!)
  • 650Nm koppel
  • 0-100km/h in 3,7 seconden

Impressive isn’t it? En al dit gecombineerd met een supersexy geluid dat uit de uitlaten keelt en ik moet niet vertellen dat Sinterklaas voor mij alvast erg vroeg langskomt…
Natuurlijk zit er ook iets in voor de oplettende lezer, of wat had u gedacht? Mercedes-Benz heeft voor de lancering van de nieuwe CLS een campagne gelanceerd waarmee je een jaar lang je eigen CLS kan winnen! Exact, als je wint, krijg je zo een “fourdoor luxury coupé” helemaal voor jezelf! #want
Wat moet je daarvoor doen? Eigenlijk niet zo erg veel. Check CLS Star en schrijf je in. Neem virtueel plaats achter het stuur van de CLS en degene die er het langst het virtueel stuur kan vasthouden, wint de CLS. Easy enough if you ask me?