Zoals gezegd: vorige woensdag mijn béta examen voor VMware’s VCA411-DT level gaan afleggen na een avondje serieus “crammen” in alle documentatie die ik kon vinden. Ik heb dat studeerwerk trouwens vastgelegd met screenshots en in een stopmotion filmpje gegoten dat je zeer binnenkort online kan terugvinden ;-).
Anyway: het examen. Zoals met alle béta examens, krijg je alle vragen die er beschikbaar zijn omdat men juist wil evalueren of de vragen goed in elkaar zitten, of ze geen fouten bevatten en zo voorts.
Over de inhoud kan ik gezien de NDA die je moet accepteren, niet delen met de wereld, maar ik kan wel zeggen dat ik de vragen “correct” vond. Hiermee bedoel ik dat er geen vragen bij zijn die niet gerelateerd zijn aan de te kennen materie.
Het niveau is niet super hoog, maar gemakkelijk zou zeker geen correcte benaming zijn voor dit examen. Je hebt mijns inziens toch de nodige bagage en hands-on experience met VMware View nodig om vlotjes doorheen de vragenlijst te wandelen.
Hoe ik het gedaan heb? Zoals gewoonlijk, vind ik dat een moeilijke vraag. Ik had niet het gevoel dat het “a piece of cake” was, maar ik had ook wel het gevoel dat ik heel wat vragen kon beantwoorden.
Het wordt dus spannend afwachten tot wanneer de béta afgesloten wordt en de mensen van VMware Education de examens nakijken. Blijven duimen zeg ik U!