Telling stories for a living

Apple LED Cinema Display

Ik ben nu een dikke twee maanden een heel erg tevreden Mac user in de zin dat ik vermoed dat ik geen andere portable meer zou kunnen gebruiken. Zelfs mijn VAIO kan er niet aan tippen, laat staan van die plastic dozen zoals Fujitsu-Siemens, Packard Bell, Acer,… voor weggeefprijzen verkopen. OK, je hebt in zo een geval voor 700€ een laptop, maar daarmee is alles gezegd. Geen afwerking, veel gewicht, geen design, geen supercrisp scherm, verouderde hardware,…
Vanzelfsprekend is dat aan iedereen voor zich om uit te maken hoe belangrijk het bovenstaande is en of er meer budget wordt vrijgemaakt voor een duurder model. Voor mij is mijn portable een “necessity” en ik zou niet zonder kunnen. Mijn doen en laten is digitaal zeg maar. En dan geef ik graag dat beetje meer voor deftig gerief.
Mijn Macbook gaat dus overal mee naartoe en wordt op zijn minst 8u per dag gebruikt – soms voor echt te werken, andere keren om muziek of films te “serven”. Het is tijdens dat “werken” dat zijn mobiliteit (die serieus in het voordeel is wanneer je on the road bent) soms ook een nadeel met zich meebrengt: 13,3″ schermoppervlak met een bijhorende resolutie van 1280×800 is niet supergroot. Meestal stoort dat niet, maar als je foto’s gaat bewerken of filmpjes wil monteren, dan zou meer beeldoppervlak handig zijn.

Apple is daar zeer goed van op de hoogte en heeft daarom een “add-on” in zijn gamma zitten om aan die vraag te antwoorden: de 24″ LED Cinema Display. Full-HD resolutie van 1920×1200, supercontrast net zoals de andere Mac schermen, USB-hub, powercable om je Macbook tegelijkertijd op te laden, een ingebouwde iSight camera en een 2.1 luidsprekersysteem. Knap pakket denk ik dan. Ik heb ondertussen al van andere tevreden klanten gehoord en gelezen dat de LED display de moeite waard is… het enige nadeel is de prijs: 849€. Niet weinig als je ziet dat er andere 24″ monitors voor minder dan de helft te koop zijn. Maar zonder de extra’s, zonder het design, zonder de voorziene kabels.
De enige vraag die me nog rest: bestel ik online of ga ik er komend weekend zelf om in de dichtsbijzijnde Apple Store. Ik gok op het laatste, dan kan ik er al dit weekend mee “spelen” ;-).

2 Comments

 1. ine

  hehe. ik hoop dat ze in stock zijn bij je dichtsbijzijnde apple dealer!
  ik heb lang moeten wachten maar kan niet meer zonder. de buro is plots terug een buro geworden. en het werk gaat een pak sneller.
  ik heb mijn scherm besteld via een apple dealer in gent, en dat was werkelijk de laatste keer. (ik had iets van ‘ok laat die mens er ook iets aan verdienen.’)
  eind november besteld (juist na black friday) en gewacht tot begin januari.
  die mannen krijgen volgens mij als laatste items voor hun stock…
  volgende keer is het toch weer via de apple store, zeker weten. bij die nederlanders kan je wel een snellere levering bekomen als je erop aandringt.
  ik vermoed dat een en ander wel te maken had met de black friday en de feesten: wellicht was er plots toch een grote vraag naar die schermen wereldwijd.
  dus hopelijk gaat het bij jou sneller.
  anyway, you’ll enjoy it. zeker weten.
  ines laatste blog post..Jaja ‘t is hier stil

 2. Unexpected

  Ik hoop dat mijn LED Display expierence net zo goed zal zijn als jouw beschrijving Ine 😉 !
  Ik heb ondertussen al met de officiële Apple Store’s in mijn omgeving gebeld, maar daar is de LED niet meer op voorraad en ze weten precies niet goed wanneer ze terug binnen komen :-s.
  Nu een mailtje gestuurd naar HCW. Hun site toont “op voorraad” … nu is het nog de vraag of ze ook de Educational Discount geven die Apple geeft… scheelt toch 70€ op de LED…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑