Telling stories for a living

De Museumbrasserie

Vorige vrijdag ben ik een hapje gaan eten in de Museumbrasserie, u weet wel, de brasserie waar Peter Goossens (alom bekend van Mijn Restaurant en van zijn drie sterren restaurant Hof Van Cleve) zijn naam aan leent. De inrichting is volledig in orde: modern en klassiek gecombineerd in een mooi decor. Geslaagd.
Bij het binnenkomen wacht er iemand op om de tafel te wijzen en de jassen op te hangen, precies zoals het hoort. Eenmaal gezeten staat er ook direct brood en water ter beschikking en ziet alles er piekfijn uit (incl. vriendelijk, Franstalig personeel dat heel goed zijn best doet om Nederlands te spreken en daar ook in slaagt).
Na het aperitief, kwam de hoofdmaaltijd (geen voorgerecht genomen wegens niet genoeg honger) wat voor mij een steak met groene peper en frietjes was en voor de overbuur groene paling, eveneens met frietjes. Zo lekker! En de frietjes krijg je in een puntzakje! Tof. Het vlees was perfect gebakken en mals zoals ik gevraagd had, er was heerlijke zelfgemaakte mayonnaise voorzien, de pepersaus was perfect en niet te flauw. Goed bezig dus. Hetzelfde mocht gezegd over de paling.
De prijzen vallen er ook goed mee, al is het niet goedkoop, het is ook niet extreem duur. Voor twee aperitieven, een fles water, een halve liter witte wijn, steak en paling kwam ik op een totaal van 84€ uit. Niet weinig, maar ook niet overdreven duur en ik vond het eerlijk gezegd zijn geld waard. Ik zou graag nog teruggaan en de dessertkaart eens van dichtbij bekijken, iets wat er nu niet van gekomen is wegens dat ik overvol zat! Want ja, de porties zijn meer dan voldoende hoor!
Kortom, de Museumbrasserie in Brussel is een serieuze aanrader. Daar ga ik terug!

2 Comments

  1. G

    Is idd lekker in de museum brasserie, hogere prijsklasse komt doordat alle hoofdproducten vers zijn…
    restaurant Hof Van Cleve is ook een echte aanrader, heb het geluk gehad van daar al te kunnen gn eten

  2. Cedric

    Hello
    Thanks voor de link. Ben er onlangs nog ‘s geweest en toen een vrij originele Vol au Vent gegeten (met zwezerik en garnalen). Lekker.
    Succes!
    grtz
    Cedric
    CoolLiving.Be

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑