Telling stories for a living

Vliegtuig Crash Op Zaventem

Stel u voor! Ik sta hier buiten mijn auto te wassen en opeens een knal *boeeeemmm baaannggg*, precies allemaal containers die omvallen. Opeens hoor ik sirenens enz en wat blijkt: op de luchthaven van Zaventem is een Boeiing 747 Jumbo Jet neergestort. Voor zover ik kan zien staat er “Kaliti Air” op, wat volgens mijn bronnen een Amerikaans toestel is dat door DHL gebruikt wordt. Het is dus een cargo toestel, of beter gezegd was. Het ligt daar nu, in twee gebroken en de velden er rond vol kerosine en brandweerwagens.
Heb ook al van mensen gehoord die er rondliepen dat alles zo snel ging. Het vliegtuig zo tot op 2m hoogte geraakt zijn en dan tegen de grond gesmakt zijn… Ramptoerist die ik ben, heb ik al foto’s gemaakt.

Crazy als ik denk wat er had gebeurd als die paar 100m verder viel, in een woonwijk!

23 Comments

 1. Lentesneeuw

  Zot, amai!
  Enne… even vraagje: die nerdtest… verschijnt die nog op je blog? Ik zou namelijk mijn nerdgehalte ook wel eens willen weten :o) Daarna geef ik deskundige uitleg over wie of wat ik als nerd beschouw.

 2. Linn

  Met die foto’s geef je alvast meer informatie dan de website van De Standaard op dit moment.

 3. Merijn

  mmmm, op het nieuws spraken ze van een mogelijke klapband.. maar als ik lees dat hij 2m hoog is geraakt twijfel ik daar toch aan.

 4. Diego1955

  @Unexpected.
  Je stelt inderdaad een zeer terechte vraag: wat als het opstijgende vliegtuig wat verder in een woonwijk was terechtgekomen? Algemene politieke paniek?
  Tot zolang er niets gebeurt zijn politici en verantwoordelijke personen niet geneigd een risico in te schatten. Van zodra er iets gebeurt zijn ze de eerste om te ‘roepen’: er moet iets veranderen! Maar als er protesten van de omwonenden rond veiligheid en leefbaarheid rond een luchthaven komen wordt steevast geargumenteerd dat de luchthaven noodzakelijk is voor onze economische ontwikkeling. Zie maar naar het getouwtrek rond de luchthaven van Deurne.
  Mag ik vragen aan alle verantwoordelijken om eens verder te kijken dan hun neus (lees: de eerstvolgende verkiezingen) lang is? En de kansen op ongelukken met dodelijke afloop echt te leren inschatten…
  Dit ongeval is ‘goed’ afgelopen maar zal dat de volgende keer ook het geval zijn? Of moeten er eerst doden vallen vooraleer er ingegrepen wordt…

 5. Olivier

  Ik kan u alvast melden dat het om een cargo-vliegtuig gaat, met een bemanning van 5 man, welke allemaal ongedeerd uit het vliegtuig kwamen.
  ons (brandweer zaventem, vilvoorde, brussel en civiele bescherming) rest alleen nog maar de taak om de lekkende kerozine weg te pompen, en om het vliegthuig te repatriëren.
  Greedz.

 6. G

  B747-200 Kalita Airways
  en dit in onze achtertuin

 7. Liloh

  damn en dit gebeurd uiteraard weer net als ik een dagje niet moet werken:(

 8. Y

  Mijn pa heeft ‘t toestel nog mee helpen opbouwen het is een vliegtuig van DHL. En is iets verder neergstort van bij mij thuis.
  Al bij al valt de schade nog goed mee vind’k.
  Ma als ge ‘t ziet gebeuren staat u hart toch wel ff stil denk’k :s.

 9. Tom

  Via welke straat geraak ik er het kortste bij als ramptoerist ?

 10. steve sterpigny

  hehe wel cool. alle ja omdat er geen doden of gewonden zijn. woon ook niet zo ver van het ongeluk.van de plaats kan je mijn huis ook zien staan mar is nog een stukje van daar. de ved wegjes heb ik nog niet zo vol gezien biten vandaag; nu da er is iets te zien is 🙂 maar die 2,3huizen dat daar staan hebben al geluk da ze er nog staan zijn al een ganse hoop afgebroken voor de luchthaven nu stond er idd bijna geen huizen meer.

 11. gert

  Hallo,
  ben ook snel gaan kijken hoe het eruit zag.
  Alle wegen rond de luchthaven afgezet, zelfs in machelen, belachelijk, rampprocedures zeker.
  Gaan die daar dag en nacht blijven waken tot het vrak weg is?
  Na een half uur ben ik er toch geraakt, héél dicht zelfs waar de treinen paseren.Toch in acht genomen dat bij een ontpoffing, ik snel moest kunnen wegkomen, je weet maar nooit in belgië dat een politieman doodleuk zijn sigarettenpeukje weggooit, want rokende politiemannen heb ik daat wel gezien.
  Het toestel is in 3 stukken gebroken.
  Nu de hele onnodige discussie over de landingsbaan die te kort zou zijn … daar gaat het spreidingsplan weer !

 12. Aalt

  Overeenkomsten met de “bijlmerramp” op 4 oktober 1992. El Al Boeing 747F; 20 jaar oud van New York naar Tel Aviv overnacht op Schiphol. Deze is ook op zondagmiddag zeer zwaar beladen vertrokken.
  Bij de start is waarschijnlijk een van de 3 ophangpennen van motor 3 gebroken. 5 minuten na vertrek is de motor eraf gegaan en heeft motor 4 meegenomen, vleugel en hydrauliek beschadigd. Terug naar Schiphol stortte het op een flat in Amsterdam Zuid-Oost; 43 doden.

 13. scampie

  shit happens

 14. RON

  DIT WAS WEER EEN ZEER OUD TOESTEL, OP SCHIPHOL HAD DEZE MAATSCHAPPIJ OOK PROBLEMEN GEHAD WAARDOOR HET TOESTEL WEKEN IN DE HANGAR HEEFT GESTAAN !!!!!!!!!!!

 15. Maai

  ‘k wist niet dat gij daar zo dichtbij woonde, Unex… maar idd
  Juist nu ik niet zo vaak meer in zav ben, damn!
  Kan altijd en overal gebeuren, he, zelfs in volle vlucht. Ik woon zelf in ‘de rand’ en zie zoiets bij ons ook niet uitgesloten zenne. Zelfs sportvliegtuigskes vliegen bij ons te pletter!

 16. Unexpected

  Jaja Maai, kleine wereld nietwaar 😉 ? waar dacht je misschien dat ik woonde?

 17. Maai

  ergens meer aan de andere kant van zav 😉

 18. LRT

  Ik woon op nog geen kilometer van de plaats waar het toestel ligt. Het hele politiek gezever over geluidshinder en veiligheid moet maar eens ophouden! Al jarenlang stijgen er vliegtuigen (dus ook jumbo’s) langs die piste op en nog nooit is er iets gebeurd! Het gaat wss om een fout van de piloot die na het deffect had moeten opstijgen om meteen terug te landen ipv bruusk te remmen…

 19. witte

  ik vind dat de omwonende beter een beetje aan de werkgelegenheid enz…zouden denken ipv dat het veel erger had kunnen zijn enz….. altijd klagen en zagen
  ZE HADDEN BETER NAGEDACHT VOOR ZE ER GINGEN WONEN!!!!!!!!!! het vliegveld was er al voor zij er gingen wonen altijd maar zagen achteraf
  en de ramp toeristen…….. echt niks beters te doen?

 20. Frédéric

  idd de mensen klagen en krijgen goedkoop grond daar en dan klagen dat er een vliegtuig over vliegt? wel bij ons rijd the tgv en thailis voorbij! dat stoort mij ni eens! ik kan zelfs niet slapen als er geen lawaai is!
  en een ongeluk kan met iedereen gebeuren!

 21. Unexpected

  Ik ben de eerste om akkoord te gaan dat je niet moet klagen over die vliegtuigen als je er woont, want de luchthaven was er eerst. Voilledig akkoord. Degenen die je op tv ziet klagen, zijn de nieuwe “rijken” die het niet kunnen vinden met de luchthaven…
  Maar waar ik wel op wil de nadruk leggen: jullie spreken alsof de grond hier zo goedkoop is… wel het tegendeel is waar! Naast de luchthaven wonen is dus niet “goedkoop”…
  En een ongeluk kan altijd, maar als zou blijken dat die Boeiing te zwaar beladen was of dat die landingsbaan in feite te kort is voor zo een toestel, dan denk ik toch dat er daar iets over gezegd mag worden.

 22. Ben

  Heel simpel, er kan altijd iets misgaan, stel u voor er loopt een spoorweg achter mijn huis en de trein rijdt van de rails af en vliegt mijn huis binnen ??? Misschien moeten we het treinverkeer verbieden , en zeker bij nacht want op 5 km van mijn deur loopt er een route, en die hoor ik ‘s nachts ook. Misschien zal ik eens een actiecomité oprichten tegen de NMBS. Geen vliegtuigen boven mij, maar zeker geen teinen, daar heb ik nog veel meer last van. Sabena is failliet, maar de NMBS heeft nog veel veel veel meer schulden, ik vindt dat dit ook moet ophouden te bestaan. Zwart is zwart, wit is wit. In België kunnen we zelfs geen boot varende houden, want Oostende Dover is al lang opgedoekt, we kunnen geen vliegtuig laten vliegen, want Sabena is ook niet meer + we kunnen zelfs geen trein meer laten rijden, want dit is nog verlieslatender.
  PS: Als je zoveel last hebt van overvliegende vliegtuigen, ga dan elders wonen, want de luchthaven was er al lang voor u er was. Wanneer ik morgen naast een spoorweg ga wonen hoef ik ook niet te klagen, want dit wist ik reeds op voorhand.
  Nog een kleine reactie op voorgaande, de landingsbaan is zeker niet te kort voor een 747, dit is gewoon “gazettenpraat” . En wees gerust hier bij ons in België is het vrij strikt. Deze runway is ruim voldoende om zelfs een 747-400 op full weight te laten opstijgen zonder enige problemen, zeg we leven hier niet in den Afrique hé waar men nog nooit van loadsheets gehoord heeft 🙂 .
  Goedeavond verder en groetjes

 23. steve sterpigny

  idd woon ook op een 100tal meter van het station van nossgem en vliegveld en bij mijn zus vliegen ze gewoon het huis over dus ja we hebben de recht niet van te zagen van al die vliegerkes en treinen ze waren er voor ons dus als ge hier komt wonen weet je ook wat je te vewachten sta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑