Telling stories for a living

XP SP3

Gisteren een nieuwe virtuele machine geïnstalleerd met XP SP2 Integrated om er daarna de gloednieuwe SP3 bij op te gooien. De installatie van SP3 heeft ongeveer een half uurtje geduurt op een VMWare met een 3.6GHz Core 2 Duo (single core) CPU en 1GB dedicated geheugen. En het vliegt hé na installatie. Visueel is er niets nieuws te zien, maar het OS voelt erg snel en vooral stabiel (nog meer?) aan. Vandaag en morgen ga ik er nog wat mee knoeien en zien wat er nog speciaals is, maar de eerste testen zijn alvast de moeite om u aan te raden om asap te upgraden als u nog op XP draait.

6 Comments

 1. vince

  nice, ik was nie zeker of dat SP3 wel degelijk veel verschil zou maken … maar aangezien ik op ubuntu draai, zal ik binnekort ook eens prullen met SP3 🙂 als dat dan toch sneller is 🙂

 2. Unexpected

  Zeker doen Vince… heb ook de nieuwe Ubuntu gedownload, maar moet hem nog testen…

 3. Cijferkes

  Er is toch sprake van dat XP SP3 sneller zou zijn en/of stabieler zou draaien dan Vista SP1 ?

 4. vince

  die draaid bij mij al volledig… werkt wel vlotjes. maar veel verschillen heb ik nog niet gemerkt, buite da er enorm veel packages zijn geupdate, en ge nu werkt met firefox 3 beta 5.

 5. Unexpected

  @ Cijferkes: op zelfde hardware is XP SP2 al sneller dan Vista SP1 hoor 🙂 maar met SP3 gaat het nog vlotter.

 6. vince

  ja, sneller werken dan Vista is niet moeilijk. Maar vriende van mij mij in’t school (ik studeer toegepaste info aan de hogeschool) hebbe mij wete te zegge dat vista met SP1 eig nog trager werkt… maar naart schijnt “iets” stabieler is …
  ik blijf toch bij mij linux distro 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑