Als trouwe lezer herinnert u zich zeer waarschijnlijk mijn zoektocht naar een “long life” batterij voor mijn trouwe mobiele partner, mijn VAIO. Het zit namelijk zo dat mijn mobiel werkpaard op elk vlak een ongelofelijke superervaring nagelaten heeft, behalve op batterijduur. Na een uur en drie kwartier houdt hij ermee op, althans op de gewone batterij.
Daarom had ik een replica batterij gekocht van 8800mAh (de standaard is 4800mAh) die nog eens goed bleek te werken ook, maar door de grotere batterijcellen ervoor zorgde dat mijn VAIO niet meer in zijn docking station paste… De originele “long life” batterij van Sony heeft “maar” 7200mAh power, waardoor de cellen net iets kleiner zijn dan de replica en de VAIO dus wél in zijn docking station past! Domme ik dat ik dit niet eerder door had natuurlijk…
Thuis komen van uw werk en eerst van batterij moeten veranderen valt best mee, maar niet als je uw toestel in “standby” gezet had! Bye bye alles wat open stond. Alweer domme ik, die al te vaak vergat of hij nu in standy of in hibernation stond. Daarom heb ik mij ook nog een originele “long life” batterij gekocht, van Sony zelf dus. Vandaag lag er een postpakket op mij te wachten uit de Verenigde Staten en ondertussen zit de VAIO met zijn nieuwe batterij rustig te soezen in zijn docking station. Best of both worlds dus, meer power en toch het gemak van niet te moeten wisselen. Mijn extra krachtige replica batterij leg ik opzij, en gaat mee in de rugzak voor wanneer ik vermoed zo lang van een stopcontact verwijderd te zijn dat ik twee batterijen nodig zal hebben. En in een worst case scenario kan ik ook nog altijd mijn originele VAIO batterij meepakken hé… al vermoed ik dat mijn rugzak tegen dan 7kg zwaar zal zijn, alleen al aan een VAIO met batterijen :-).
Mobiel zei u? Het heeft een prijs…