Telling stories for a living

Die Maandag…

De eerste werkdag van deze week zit er alweer op. Al de collega’s waren trouw op post, wat al een tijdje geleden was wegens opleidingen, ziekte, vakantie, … en zo een “full house”, dat heeft toch ook zijn charmes niet waar?
Vandaag ben ik trouwens herbegonnen met mijn MCSE voorbereidingen. Alles heeft een tijdje stilgelegen wegens geen tijd, geen goesting, … maar sinds een paar weken is het terug aan het kribbelen om me te verdiepen in de geneugten van W2K3 en alles wat daarbij hoort, en dus heb ik de draad terug opgenomen. Deze avond ga ik dus een VMWare of twee opzetten en dan kunnen we beginnen studeren en testen en knoeien en nog meer knoeien en bijleren en …
De wondere wereld van de IT, waar mensen nooit volleerd zijn.

6 Comments

 1. Rob

  Idd nooit volleerd in de IT. Welke modules van MCSE moet je nog halen?

 2. Unexpected

  Ik moet ze nog allemaal gaan afleggen. Heb de courses gevolgd voor alle onderdelen en heb ook een berg lectuur op het nachtkastje liggen, waar ik al ettelijke uren in gespendeerd heb notabene. Nu is het een kwestie van de examens zelf voor te bereiden en ze gaan afleggen.
  Ben je er zelf ook mee bezig Rob?

 3. Rob

  Ik heb ze allemaal op school gehad maar heb de certificaten niet, alsook alles van Cisco. Mijn voorkeur ging uit naar Cisco. Ik heb enkele maanden geleden mijn CCNA gehaald en ga nu beginnen te leren voor CCNP. Misschien dat ik nadat ik CCNP gehaald heb nog voor MCSE ga maar dat zal dan niet voor binnenkort zijn want zal nog wel even duren eer ik volledig CCNP certified ben.

 4. Unexpected

  CCNA heb ik ook op school gezien, maar mijn interesse ligt meer in de Windows-omgeving en niet zozeer in de netwerkkant :-). We zijn dus een beetje complementair ;-).
  Voordeel (of nadeel, te zien hoe je het bekijkt) van Microsoft certificaten, is dat ze “voor altijd” zijn… waarbij Cisco certificaten maar voor 3 jaar geldig blijven dacht ik?

 5. Rob

  Ja maar na 3 jaar moet je niet alles opnieuw doen hoor. Gewoon eentje opnieuw doen en dan is alles weer up-to-date. Bij mcse zit ge met levensduur van bv windows server 2003. Als je deze nu doet is die binnen 3 jaar ook nietmeer veel waard want dan moet je upgraden naar 2008 dus op het einde komt het ongeveer op hetzelfde neer… Maar ieder zijn ding natuurlijk 😉

 6. Unexpected

  I agree. 🙂
  Smaken en kleuren eh 😉 gelukkig dat we niet allen graag dezelfde “shit” doen 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑