Telling stories for a living

Wireless

Gisterenavond tot half twaalf bij een klant gezeten om haar wireless netwerk en wireless printer / scanner / copier / … setup volledig te configureren op alle aanwezige computers, inclusief de nodige uitleg en how-to’s. Alles is goed gegaan en Vista heeft zich laten kennen als een zeer praktisch OS zonder “boobytraps”. I love it.
Nu ga ik weer de baan op, eerst inkopen doen en dan bij een andere klant ook een wireless netwerk opzetten. Mijn eerste vrije dag is dus al goed gevuld. Misschien dat ik ook nog een gigabit switch voor mezelf koop…

8 Comments

 1. Inferis

  Tiens, vakantie en toch naar klanten moeten?

 2. Unexpected

  De bediende-kant is in verlof, maar de zelfstandige kant is nooit volledig vrijgesteld eh 😉

 3. yourt

  Ik heb een Dell Managed Gigavbit switch en een MyBook World van 1TB. Aan te bevelen. Wat het managen en de setup van mijn WLan betreft: helaas zal ik geen klant van je worden… 😉

 4. Unexpected

  Die Mybook heb ik ook en dat is de hoofdreden waarom ik overweeg om een gigabit switch te plaatsen. Heb jij een serieus snelheidsverschil gemerkt nadat je die switch erbij gezet hebt? Ik haal nu een gemiddelde doorvoersnelheid van 5.8MB/s via een 100Mbit switch.
  Helaas niet 😉 hihi.

 5. yourt

  Heb hem nog even aan de USB hangen… heb hem pas, en ben netwerk aan ‘t reorganiseren: NAS 100 Mbit voor backup gebruiken, Lacie 500MB USB achter Mybook plaatsen, Vantec Nexstar 3 met eSata een plekje geven zodat die ook gemakkelijk mee kan met de laptop… en mijn WLAN en DMZ in aparte VLAN’s stoppen voor de veiligheid.
  Maar ik zal asap wel eens testen: ik zou ook graag de throughput kennen uiteraard, want ik kocht hem niet alleen voor die 1 TB.

 6. Unexpected

  Ha tiens ik kan mijn World Edition niet op USB aansluiten, enkel op netwerk. De ingebouwde USB connectie dient alleen om een gewone USB schijf mee op het netwerk te zetten (wat ik overigens niet aan de praat krijg zonder die software van WD en die is niet Vista compatible…)
  Verder klinkt je setup wel ok 🙂 hehe.

 7. yourt

  even te snel geweest. Heb die Nexstar aan USB hangen uiteraard (die heeft USB en eSata). De USB van de WD is idd. geen aansluiting. in de winkel waar ik de mijne kocht hebben ze me daar nog expliciet voor gewaarschuwd. Een vorige klant bracht zijn exemplaar terug omdat hij niet aan de USB kon.

 8. Unexpected

  Ha ja 🙂 eigenlijk wel spijtig eh dat die World Edition het niet toelaat om over USB te werken. Ik heb ze ook gekocht om als NAS te gebruiken, maar het zou toch fijn zijn om over USB te kunnen werken… you never know when you might need it eh.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑