Het is zo ver! De “testers” hebben toegang gekregen tot de langverwachte bèta versie van het allereerste service pack voor Windows Vista. Het is een serieus pack geworden want het is maar liefst 700MB groot, de Engelstalige versie. Naar verluidt zou het weinig of geen nieuwe functionaliteit toevoegen, maar zich vooral toespitsen op stabiliteit en snelheid van het OS. Aan mensen die niet zo computerminded zijn zou ik aanraden om nog niet te upgraden en te wachten tot SP1 officieel uitgebracht is. Ik ben zelf wel ervaren genoeg en gebruik Vista al sinds dag 1 en ik moet toch toegeven dat ik al enkele watertjes heb moeten doorzwemmen om het systeem volledig naar mijn zin te krijgen. Ik ben er wel erg tevreden mee, daar niet van, maar voor de huis-tuin-keuken gebruiker is er toch nog een beetje werk aan de winkel. En volgens de eerste rapporten, zou de batterijduur ook stijgen met de komst van SP1, iets wat ik natuurlijk alleen maar kan toejuigen want mijn VAIO is al bij al toch wel gulzig hoor.