In de goede ouwe tijd van Windows XP was ik een fervente gebruiker van de Powertoys tools van Microsoft. Powertoys waren een set van handige tools die niet standaard in Windows ingebakken zitten, maar wel een hele grote extra functionaliteit bieden. Eén van de meest gebruikte powertoys (althans voor mij) was de Image Resizer: dit handig ding kon elke foto resizen naar de gewenste resolutie door er rechts op te klikken en “Resize Image” te kiezen uit het dropdown menu. Niets van Photoshop of andere fotobewerkingssuites nodig. Handig, vooral voor foto’s op een blog te posten. Sinds de komst van Vista zijn er nog geen nieuwe powertoys uitgekomen (al is er een vraag van Microsoft om op te lijsten wat je graag zou zien verschijnen in de vorm van powertoys) en is er dus ook geen handige en snelle image resize tool ter beschikking.
Vandaag ben ik op de site van VSO Software terechtgekomen en deze mensen bieden een gratis alternatief aan voor de eerder genoemde powertoy. Ik heb het geinstalleerd en getest en ik ben zeer tevreden, en het is nog eens freeware ook! Dus voor wie nog op zoek was, zoek niet verder en begeef u naar de mannen van VSO.