Twee weken geleden, toen ik op dit moment waarschijnlijk nog in mijn bed lag, zat ik aan de overkant van de oceaan, in Miami. Op een gegeven moment liep ik in Miami Beach op Lincoln Road, de place to be voor te winkelen. En welke winkel dook er opeens op voor ons? Inderdaad, een Apple store. Buiten de gloednieuwe iPod’s die ik best leuk vond, werd ik natuurlijk naar de iPhone gezogen. Eindelijk dat gehyped toestel zelf eens kunnen betasten en mee spelen, in plaats van de kwijlen op foto’s die op het net rondzwerven en reviews te doorlezen.

iPhone

iPhone

Conclusie? Ik moet er een hebben! Ik heb er zelfs eventjes over staan twijfelen om er een te kopen en deze dan te hacken hier in Belgie, maar ik ben er toch maar vanaf gestapt. De interface werkt echt wel plezierig en reageert heel snel op al je handelingen. Het enige wat ik een beetje wennen vond, was het toetsenbord waarmee je je sms’jes en e-mails moet typen. Ik zat er vaak “naast” waardoor ik een afgeleide vorm van Chinees zat te typen in plaats van Nederlands. Apple covert dit wel met hun intelligente woordenboek, maar aangezien deze ingesteld stond op Engels had ik daar geen hulp aan, integendeel. Laat die launchdate maar snel komen, althans als men hier geen moeilijkheden gaat krijgen met het koppelen van een provider aan een gsm (dit is in Belgie namelijk verboden onder de grote noemer van koppelverkoop). Fingers crossed everyone!