Telling stories for a living

192.000

Euro! Dat is naar verluidt het WEEKsalaris dat oliemagnaat Abramovich aan voetbalster Ronaldinho biedt om naar zijn club, Chelsea, over te komen. Daarnaast wil hij ook nog de opstapclausule van 125 miljoen euro betalen aan Ronaldinho’s huidige club, Barcelona.
Als ik eventjes snel reken dan zou de 27-jarige topvoetballer maar liefst 768.000€ per maand verdienen, oftewel 9.216.000€ op jaarbasis. Tel daarbij nog eens zijn inkomen via reclame (ik denk aan Nike) en andere lucratieve zaken en dan beginnen de sterretjes toch voor je ogen te dansen niet waar? Stel dat er 50% naar de belastingen gaan en hij met een netto jaarloon van “maar” 4.6 miljoen euro achterblijft. Als je dat op een onnozele zichtrekening zet, waar pakweg 1.5% rente op zit, dan heeft hij nog bijna 70.000€ winst! Daar kan een gewone sterveling al gemakkelijk van leven niet? En dan moet je ervan uitgaan dat zo een gasten een gans leger financiële adviseurs heeft dat het geld optimaal investeert…
Ligt dat nu aan mij of zijn die bedragen gewoonweg abnormaal voor een beetje tegen een balletje te trappen? En ja, ik heb Ronaldinho al bezig gezien op TV en op YouTube enz. Hij kan effectief toveren met een voetbal. Maar dan nog! Zucht.

4 Comments

 1. Freggeltje

  Amaai! Ben eens een weekendje weg en ik moet me hier weren om bij te blijven! Jij schrijft dat het een lieve lust is, hihi, maar wel plezant om te volgen… Vraag me dan wel af of je dan nog wat te vertellen hebt tijdens het eten thuis?
  Groetjes! :o)

 2. Unexpected

  Heh 🙂 jaja alles voor de lezer te plezieren nietwaar 😉 ? en ja, wees gerust ik weet nog genoeg te vertellen.

 3. C-life

  Tja… ik vind het een beetje kortzichtig van zomaar dit te stellen. Van die Ronaldinho lopen er geen twee rond… mensen met een uitmuntend talent worden nu éénmaal beloond. En het feit dat hij opgegroeid is in ‘favela’ en nu daar is… heb ik nog meer respect voor die kerel! Als je soms ziet hoeveel ‘fils de papa’ rondlopen. Een beetje tegen een balletje trappen??? Rare uitdrukking! Kan ik ook zeggen van een of andere CEO van een bedrijf; een beetje met cijfertjes spelen. By the way:No Hard Feelings!

 4. Unexpected

  Hey! Zeker en vast dat hij een talent is! Maar ik denk dat een maandloon van bijvoorbeeld 5000€ ook al mooi zou zijn, met alle andere voordelen erbij. En dat CEO’s teveel verdienen, dat staat ook buiten twijfel hoor. Ik twijfel dus niet aan zijn talent en ik wil ook niet zeggen dat hij de enige is, maar aangezien hij in de krant stond vond ik het interessant om er iets over neer te pennen. En over die hard feelings: none taken hoor 😉 thanks voor je comment!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑