Vanavond tonen ze op VT4 een speciale aflevering van Lost, ter voorbereiding van het derde seizoen, waarin ze in één aflevering samenvatten wat Jack en Kate de voorbije seizoenen overkomen is. Je zal geen nieuw materiaal te zien krijgen, enkel een mix van alles wat je al gezien hebt. Ze hebben dat ook gedaan voor ze seizoen 2 op TV getoond hebben als ik me niet vergis.
Nu moet ik toegeven, met een ingewikkelde serie zoals Lost, zijn zo een afleveringen zeker handig, zeker als het al maanden geleden is dat je Lost gezien hebt. Zelf ga ik er niet naar kijken omdat ik al de helft van het derde seizoen gezien heb en dus perfect weet wat er al gebeurd is en gebeuren zal. Waarom heb ik niet verder gekeken naar seizoen 3? Eerlijk gezegd, het kan me echt niet meer boeien. Seizoen 1 was sterk. Seizoen 2 werd beter naar het einde toe. Seizoen 3 begint weer traag met flashbacks, flashforwards, stukjes hier, stukjes daar, … the usual voor Lost dus. Naar het einde toe wordt het precies weer beter, maar ik ben het gewoon beu. En als je weet dat er nòg drie seizoenen op komst zijn, kan je al raden dat we ook dit seizoen weer een einde om de muren van op te lopen gaan krijgen. Neen dank u, ik pas.