Telling stories for a living

F*CK Telenet #2

Voila. Ik heb gebeld naar de helpdesk. Eerst kies ik voor internet problemen in hun IVR-systeem omdat ik weet dat de mensen die internet support geven de opleiding van alles gekregen hebben, waar degenen die telefonie doen, soms enkel en alleen telefonie doen.
“Uw modem werkt perfect” zegt de computerstem. Voor meer hulp kan u altijd bellen naar  070696969 (betaalnummer dat nog duurder is dan hun gewoon zonaal betaalnummer 015666666). WTF? Geen probleem dacht ik, ik bel gewoon terug en kies telefonie daar kunnen ze de modem testen en die kan werken, maar er kunnen andere problemen zijn die ze niet direct kunnen meten. En inderdaad, ik kreeg een helpdesker aan de lijn.
Gans de situatie uitgelegd dat ik er gisteren weer af lag met internet en telefoon en dat sommige TV-zenders toch wel problemen geven kwa beeldkwaliteit. Zegt die pippo dat er inderdaad gisteren problemen waren bij meerdere mensen, maar dat nu alles ok is hoor. Kennelijk dacht hij er zich zo vanaf te maken. En het had nog gelukt ook, ware het niet dat ik dit exacte probleem nu al vier dagen op rij heb en dat ik het beu ben om internet op te starten om te verifieren of ik nog telefoon heb, en indien nodig gans de “unplug power” routine op te starten. En daarmee is het TV-signaal niet opgelost.
Ik leg die man dus vriendelijk uit dat de voorbije dagen dat probleem altijd terugkwam en dat ik het beu ben van bovenstaande procedure uit te voeren en te bellen, terwijl hier niks is aangepast of nieuw is geïnstalleerd. Daarop zegt die kerel dat hij geen call kan openen voor een algemeen probleem (of dat nu algemeen is of alleen bij mij kan mij eerlijk gezegd niet schelen) als hij niet weet dat er bij andere mensen ook problemen zijn. Ik verwijs hem naar zijn “straatping” (een test waarbij ze alle aansluitingen in een straat kunnen testen, een “magic” woord om te zeggen, want dat is geen user-jargon en dan denken ze dat je bij hen werkt of iemand kent of zo) en de “straatpings” van zijn collega’s van de vorige dagen. Neen, dat zijn momentopnamen en dat is niet voldoende. Of ik misschien bij mijn buren hier en daar kon gaan bellen en vragen hoe het bij hen gesteld was.
En dan ben ik kwaad geworden. Ik betaal alleen al voor de internet-aansluiting om en bij de 70€ per maand (jaja, Telenet Turbo). Doe daar nog een FreePhone24 bij en de kabeldistributie en we zitten aan een goede 90€ per maand denk ik zo. En dan moet ik zelf nog hun werk gaan doen alvorens ik een oplossing kan krijgen?
Als ik het niet zou doen, dan zou het ettelijke dagen langer duren alvorens ze een case konden openen enz enz. Ik heb gezegd dat het dan maar langer moet duren, want dat ik principieel vertik om hun job te doen! Terwijl eens goed mijn gedacht gezegd (weliswaar beleefd) wat ik denk van hun support en hoe de klant altijd zijn zaak moet voorbereiden alsof hij naar de rechtbank stapt om zijn gelijk te halen, wat in feite de omgekeerde wereld is in een klantenservice omgeving.
Volgens mij had de helpdesker in kwestie er zelf ook genoeg van en had hij zijn kookpunt bijna bereikt, want plots besliste hij om mij een technieker te sturen. Nu maandag al! En zonder dat ik al mijn buren ben gaan wakkerbellen.
We zullen zien wat er morgen dus uit de bus komt, ik hou mijn hart in ieder geval vast. Toch triestig dat ze bij Telenet u pas willen helpen als je aan één van volgende voorwaarden (of een combinatie ervan) voldoet:

 • Jargon kent dat alleen zij kennen (doordat je er ook gewerkt hebt of mensen kent)
 • Kwaad begint te worden
 • Dreigen met alles buiten smijten

Ik heb de drie technieken toegepast. Met succes. Het zou alleen fijner zijn dat ze de mensen gewoon helpen alvorens ze zich tot bovenstaande guerilla-technieken moeten wenden. En ja, voor wie het wil weten, ik heb zelf vier maanden die helpdesk bemand, dus ik weet effectief waarover ik spreek en ken hun “methodes” (en dus ook het jargon-taaltje).

1 Comment

 1. teleneter

  Groot gelijk. Laatst zat ik over mijn limiet, en sprong die fantastische interceptiepagina omhoog waar je kan kiezen om bij te betalen of smallband. Ik kon gewoon niet meer afwijken van de pagina!
  Belt ge naar de telenet helpdesk, is die UITERAARD gesloten na 16h, want ze gaan er blijkbaar van uit dat je verlof moet nemen… Moet ge bellen naar het 070 nummer, krijg ik hiernet rekening, 20 minuten bellen … 12€ . 12e bij de 90€ dat ik al betaal voor triple play, voor een bekend probleem! De persoon aan de lijn moest op 1 knopje duwen en dat was opgelost !
  Laten ze dan alle mensen met het probleem eerst eens bellen voor ze preventief problemen oplossen??
  Afzetters, samen met belgacom houden ze kunstmatig de prijs hoog … zodat de overheid als aandeelhouder goed kan incashen. Dommel here I come

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑