Sinds eind vorige week ben ik op het werk bezig met de implementatie van Symantec Client Security: een suite van Symantec die de corporate editions van de anti-virus en de personal firewall bevat. De AV-client hadden we begin 2006 al geïmplementeerd en nu is het de beurt aan de firewall module. Eerst twee dagen met een consultant van Symantec zelf een auditje gedaan, policies voor de firewall gemaakt en vooral veel getest. Deze week sta ik er alleen voor en moet ik alles testen op alle systemen, scriptjes maken, packaging coördineren om alles via onze automatisch desktop management systeem te kunnen installeren en centraal beheren, documentatie schrijven, … Genoeg werk dus! Maar dit soort zaken vind ik juist plezant en zijn de zaken waardoor ik van in den beginne interesse had voor informatica en alles wat er bij te kijken komt. IT, zeker en vast een vak apart denk ik dan. Het enige nadeel is de hoeveelheid vrouwelijke collega’s! IT is écht niet alleen voor nerds dames, dus laat u maar eens goed gaan :).