De voorbije jaren waren rond deze periode telkens een moment van frustratie. Een moment van achter een laptop of twee klaar zitten, dikwijls in confcall met enkele vrienden.
Allemaal met één enkel doel: tickets proberen te kopen voor Tomorrowland. Enkele jaren terug kocht ik nog gewoon mijn toegangspas aan de kassa zelf… om maar te kaderen hoe dat festival gegroeid is de voorbije vijf jaar.
Vorig jaar was ik de enige van vier die überhaupt het scherm gezien heeft om tickets te kiezen. De rest is nooit zover geraakt. Uiteindelijk ging het mis omdat de servers van Paylogic de stormloop van betalingen niet aankonden, waardoor mijn betaling geweigerd werd en ik terug mocht aanschuiven in de queue… met het gekende resultaat:
Tomorrowland is uitverkocht, sorry!

Dit jaar zaten we opnieuw klaar. Opnieuw was ik de enige die succes had, maar tot mijn grote verbazing verliep deze keer alles pico bello en hebben we dus voor het eerst sinds jaren tickets voor Tomorrowland kunnen bemachtigen!
Onnodig te zeggen dat de vreugdekreetjes door de telefoon gierden :).
Op Twitter kreeg ik een paar keer de vraag “how I did it?” dus bij deze: niets speciaals gedaan eigenlijk. Rond 10:50 ingelogd op de website met mijn persoonlijke pre-registratie link en vanaf dan niets gedaan behalve wachten. Geen refresh. Niets. Omstreeks 11:09 versprong het scherm en kon ik kiezen. Op dat moment waren alle tickets nog beschikbaar trouwens.
De site gaf trouwens aan dat ik vanaf dat moment 15 minuten had om het ganse proces inclusief betaling te voltooien… een gewaarschuwd koper is er twee waard denk ik dan (met het oog op de internationale verkoop volgend weekend)?
Good luck aan zij die volgend weekend nog eens proberen. Tot in juli voor degenen die al bij de lucky few zijn!