Telling stories for a living

The Backend

Weet u wat ik bedoel met “the backend”? Waarschijnlijk niet, want dat kan op verschillende zaken doelen natuurlijk. Sta mij toe het eventjes te verduidelijken…
Vandaag richt ik mijn pijlen op de zakelijke backend. De radertjes, wieltjes en vijsjes die draaien en bewegen waardoor het volledig proces van een bedrijf in de achtergrond netjes gestroomlijnd verloopt en permanent bijgestuurd kan worden om tot een optimale mix te komen.
Veel, om niet te zeggen alle bedrijven gebruiken voor het beheer van die backend een CMS (Content Management System) ERP (Enterprise Resource Planning) systeem waarmee ze bestellingen versturen, facturen maken, orders boeken, retours beheren,… en ga zo maar door. Zo ook mijn werkgever en de voorbije dagen heb ik me mogen moeten verdiepen in die materie.
Allemaal zeer interessant en zonder enige twijfel uitermate belangrijk voor een bedrijf om überhaubt te blijven bestaan, maar wat ik telkens weer opnieuw onthou uit zo een “deepdive” sessie is dat ik niet gemaakt ben om in de “backend” te werken.
Ik ben een “frontend” persoon. Ik wil de wapens trekken, in het veld staan en mijn lijn verdedigen. Het voortouw nemen en in het midden van de actie zitten, dat is waar mijn passie ligt.
Er moet van soorten zijn zeggen ze bij ons. Bij ons hebben ze gelijk, zeg dat ik het u gezegd heb.

4 Comments

 1. Bist

  bedoel je niet ERP ipv CMS? Bij mij weten is een CMS een backend systeem waar we vooral webcontent in opslaan.

 2. Unexpected

  Natuurlijk helemaal terechte opmerking Bist! Met mijn gedachten bij de nieuwe WordPress update waar de release notes van open stonden :-D.
  Thanks!

 3. Bist

  kan zelfs de beste overkomen 😉

 4. Eli

  Ge hebt groot gelijk,ik zit ook in u groepke 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑