Onlangs heb ik een Kickstarter project gesteund dat me erg aansprak: One Second Everyday.
Zoals de naam enigszins doet vermoeden, laat de app je toe om voor elke dag, 1 seconde beeld uit je dagdagelijkse leven te “capturen”, waarmee je uiteindelijk een levensverhaal van jezelf kan compileren bestaande uit videoclips van… Inderdaad… 1 seconde lang. Simpel, maar briljant idee.

Als je dit dagelijks doet, heb je na een jaar of 10 jaar of … een erg leuk filmpje vol herinneringen. Zie je de kleinkinderen al kijken?
En het mooie van de app is dat het gewoon gebruik kan maken van de video’s die nu al in je bibliotheek zitten… Ze moeten dus niet persé met de app zelf gemaakt zijn!
Uiteraard kan het filmpje daarna geëxporteerd worden naar allerhande sociale media, moest je dat willen. Zo zou je maandelijks bijvoorbeeld een film op je blog kunnen posten van 30 seconden dat dan ineens een samenvatting van die maand is.
Het Kickstarter project vereiste een bijdrag van $1 maar om iedereen te bedanken voor de steun, is de app de eerste 24u helemaal gratis, voor iedereen!
Haast u dus naar uw app store in uw buurt (zowel op iOS als op Android beschikbaar) en begin met het vastleggen van uw eigen levensverhaal…
Laat links naar uw meesterwerk gerust achter in de comments :-).