Telling stories for a living

App.net

Sinds vorige week heb ik een account op App.net – een betalende tegenhanger van Twitter waardoor de makers kunnen garanderen dat er geen commerciele initiatieven zullen plaatsvinden zoals betaalde tweets, gesponsorde accounts,… Los daarvan ziet het er allemaal uit zoals Twitter, met als grootste verschil dat je 256 karakters kan schrijven in een bericht ipv 140 bij Twitter. Check zeker de website om een meer “in depth” uitleg te krijgen van het hoe en waarom…
Uiteraard zit er nog niet zoveel volk op App.net (de kostprijs is $36 per jaar, Twitter is gratis…) maar ik heb de indruk dat de berichten “interessanter” zijn. Al wie al een tijdje op Twitter zit, heeft dat platform zonder twijfel zien transformeren van een push-berichten-platform naar een alternatief op mIRC, MSN en consoorten. Veel “nieuwe” twitterati voeren ganse chatgesprekken op Twitter, wat volgens mij in gaat tegen de oorspronkelijke bedoeling van het concept.
Nu goed. De gebruikers bepalen waar het platform naartoe gaat en daarmee basta. Mij stoort het af en toe en daarom dwaal ik nu ook rond in App.net. U kan me daar vinden onder dezelfde handle als op twitter – namelijk “Unexxx”.
Op de iPhone gebruik ik trouwens NetBot als client, een app van de makers van TweetBot. Zelfde interface, zelfde manier van werken, andere kleurtjes. Handig.
Tot straks, op App.net?

3 Comments

 1. Vromant

  So, is it worth it?

 2. Unexpected

  Nog merkelijk rustiger dan op Twitter, logisch – minder deelnemers wegens betalend. Maar ik vind de posts die er wel zijn, kwalitatiever… My 2 cents.

 3. meon

  Ik vind de prijs voor een dienst waar je nog relatief weinig voor terugkrijgt (wegens niet populair wegens kostprijs) best hoog.
  Erg kip-en-ei 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑