Telling stories for a living

iPhone 4 Aftermath

Maandag stond Bpost voor de deur met een pakketje van Coolblue: mijn iPhone 4 was aangekomen. We zijn nu enkele dagen verder en ik kan bevestigen dat de upgrade een serieus succes is. Ten opzichte van de 3G is de iPhone 4 echt een pak sneller en gaat alles vlotter. Het multitasking gedeelte (lees: apps doen verder in de background) is serieus handig voor toepassingen die een sync doen die lang duurt. Vroeger moest ik die app open houden, nu kan ik rustig iets anders doen.
Een andere voltreffer is de camera: de kwaliteit is beduidend sneller, het filmen is tof meegenomen en alles gaat opnieuw aan pak sneller dan met mijn oude 3G.
Een “nadeel” aan de iPhone 4? De micro-sim kaart. Het is te zeggen, een nadeel als je corporate klant bent. Ik stond maandag dus in de lokale Belgacom winkel om mijn bestaande sim kaart om te ruilen voor een micro-sim exemplaar. Moet toch simpel zijn hoor ik u denken? Ik dacht dat ook… Niet dus. Als je particuliere klant bent, no problem. Als je corporate klant bent – lees: uw bedrijf betaalt uw telefoonrekening en is van die grootte dat ze een eigen Proximus account manager hebben – dan ben je er aan voor de moeite.
Enkel die interne account manager mag een nieuwe sim-kaart toestaan. Aangezien het al 17u gepasseerd was, heb ik hopeloos naar onze HR dienst zitten bellen van in de Belgacom shop. Niemand thuis. De naam die ze mij bij Belgacom geven, werkt volgens de receptioniste helemaal niet (meer?) bij ons. Handig. En ook extreem veilig, want ENKEL die persoon mag dat toestaan meneer ;-).
Ik had geen zin in bureaucratische, administratieve rompslomp en dus heb ik op zijn MacGyver’s zelf een oplossing toegepast: ik heb een foto van een micro-sim kaart op ware grootte afgeprint, die heb ik op mijn huidige sim kaart geplakt en dan heb ik met een scherpe schaar alle “overschot” van de oude sim kaart gewoon afgeknipt. Resultaat is een zelfgemaakte micro sim kaart.
Ik was niet zeker of het zou lukken, maar worst-case moest ik toch die administratieve rompslomp doorstaan en een nieuwe kaart zien te verkrijgen via die interne account manager die niemand kent. Maar gelukkig was dat allemaal niet nodig, want mijn zelfgemaakte sim kaart doet het perfect in de iPhone 4.
Thanks for nothing Belgacom!
 

7 Comments

 1. the girl with the hazel eyes

  Surprising! Ik had gedacht dat je zou wachten op de 5 😉

 2. Unexpected

  Uhu, was de bedoeling. Maar de werkgever is voor de helft sponsor en ik wou het ijzer smeden als het warm was 😉

 3. Unexpected

  Plan B is trouwens de 5 kopen als hij hier (eindelijk) te koop zal zijn (oktober – november) en dan geef ik mijn iPhone 4 aan de madame ;-), want die heeft nu de oude 3G geërfd.

 4. the girl with the hazel eyes

  ah zo doede gij dat? Uw madam opzadelen met afdankerkes, foei!

 5. Unexpected

  Goh. Ze is nog haar eerste stapjes in de smartphone wereld aan het zetten en een iPhone 4 is nu toch geen afdankertje he 😉
  Ze wil er trouwens zelf zoveel centjes niet aan uitgeven 🙂 dus in feite verplicht ze mij om een nieuw toestel te kopen zodat ze die van mij kan erven 😉

 6. HansDeZwans

  En ik die dacht dat je aan het zwansen was ivm dat uitknippen van de sim kaart. Even google ter hand genomen, micro-sim kaart ingetypt en daar verschenen de tutorials om zelf uw kaartje uit te knippen. Handig hé, MacGyver.

 7. Unexpected

  Zou ik over zo iets zwanzen Hans 😉 ? Ik dacht het niet :-).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑