Op de MTV Music Awards hebben ze de trailer van Michael Jackson’s allerlaatste film getoond: This Is It. Het geheel is puur gebaseerd op “footage” die gemaakt werd tijdens de repitities voor de “This Is It” concertreeks puur afgaand op de trailer ziet het er wel gelikt uit. De juiste voice-over stem, effecten in sync met de muziek,… een mens zou direct goesting hebben om ernaar te gaan kijken. De hype wordt nog eens de hoogte ingeduwd door de film slechts twee weken in de bioscopen te tonen en als je een beetje logisch nadenkt, weet je ook wel dat het eigenlijk helemaal niet om Michael Jackson meer draait, maar wel rond het winstbejag van de platenmaatschappijen, van de organisator achter de concertreeks, maar ook van de familie van MJ zelf…
Vermoedelijk zal ik er wel naar gaan kijken, want zijn muziek heb ik altijd leuk gevonden en zo op een groot scherm met een degelijke muziekinstallatie is dat allemaal veel toffer dan thuis, maar het is en blijft wel “platte commerce”, wat ze er ook van zeggen of hoe ze het ook aankleden.

httpv://www.youtube.com/watch?v=vwVvIIvFdgw