Telling stories for a living

Trails & OffMaps

Sinds ik begonnen ben met regelmatig te gaan biken en daartussen ook nog af en toe tracht te lopen, ben ik op zoek naar een manier om te loggen waar ik fiets / loop, hoe lang ik onderweg ben, hoeveel afstand ik afgelegd heb en liefst van al wil ik dat daarna nog heel simpel kunnen exporteren naar bijvoorbeeld Google Maps of andere sites waar je parcours kan delen en ontdekken.
Eerst heb ik wat zitten rondkijken naar toestellen zoals de Garmin Edge modellen, maar daar betaal je al snel 200€ voor het goedkoopste model. Veel geld me thinks! Teveel geld.
En toen bedacht ik dat ik eigenlijk al een toestel heb dat mits de nodige software perfect in staat zou moeten zijn om te doen wat ik zoek: mijn iPhone 3G. Het ding heeft een GPS, meer dan genoeg opslagruimte, een internetconnectie en een groot scherm. Daarnaast voorziet het mij ook van muziek tijdens het sporten én heb ik een hulplijn in geval van nood (platte band bijvoorbeeld).
Via Twitter een rondvraag gelanceerd en al snel ontdekt dat Trails precies doet wat ik wil, inclusief exporteren naar standaardformaten zodat je zeer simpel je “trails” kan delen met andere sportievelingen of bijvoorbeeld je traject weer kan geven op Google Maps. En de App kost minder dan 3€ en je moet geen permanente internetconnectie openhouden terwijl je sport (tenzij je Live Map wil gebruiken).

Trails

Tegelijkertijd heb ik ook OffMaps gekocht, een App van dezelfde makers als Trails die in samenwerking met OpenStreetMaps toelaat om eender welke kaarten, inclusief POI’s zoals tankstations, bankautomaten,… naar je iPhone te downloaden. Superinteressant op vakantie, waar je anders een fortuin een dataroaming zou betalen.

OffMaps

Vanavond ga ik beide applicaties grondig testen tijdens het fietsen. Stay tuned for more…

1 Comment

  1. Junni

    Ik ga het één dezer ook eens installeren op de 3G van de vriendin!
    .-= Junni´s last blog ..Mac OS X 10.5.7 update van Apple =-.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑