Telling stories for a living

Sigma 10-20mm

Vorig weekend heb ik mezelf getrakteerd op een nieuwe lens die al van in den beginne op mijn verlanglijstje stond: de Sigma 10-20m F4-5.6 EX DC HSM Ultra-Wide Zoom. Met mijn kit-objectieven (18-55 & 55-200) kwam ik namelijk al een heel eind, maar voor de architectuurfoto’s, landschappen, binnenhuisshots of gewoonweg leuke plaatjes van mensen kwam ik soms de limieten van mijn 18-55mm lens tegen.

Sigma 10-20mm F4-5.6 EX DC HSM

Niet alles geraakte er op en ik kon niet verder achteruit (eerste regel: zelf bewegen ipv de lens aan te passen – indien mogelijk natuurlijk). Daar is niet veel aan te doen buiten een ander objectief kopen (of een gat in de muur kappen, maar dat is meestal geen optie).
In ieder geval: de lens voldoet volledig aan de verwachtingen! Ik heb er al een uurtje mee gespeeld en getest en de eerste foto’s zijn een feit. Hou dus mijn Flickr in de gaten voor mijn eerste ultra-brede foto’s ;-).


1 Comment

  1. FRaNKy

    Geweldig stuk glaswerk.. Ben uiterst tevreden van mijn exemplaar – vorig jaar gekocht half oktober. Heel veel fun mee gehad op reis in de states en zelfs als concertlens goed bruikbaar op 10mm als de iso-knop een beetje hoger staat.
    .-= FRaNKy´s last blog ..Concertfotografen =-.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑