Telling stories for a living

BlackRapid RS-5

Mijn D60 en ik, wij spenderen tegenwoordig veel tijd samen. Sinds kort reist hij mee in een Lowepro Nova 180 AW, die de Nikon veiligheid garandeert tussen twee fotoshoots.
Tijdens het fotograferen, bengelt mijn camera echter rond mijn nek met behulp van de standaard meegeleverde Nikon “strap”. En die voldoet prima, alleen vind ik ze nogal kort waardoor mijn fototoestel soms onhandig voor mij rondzwiert.
Het liefst van al zou ik mijn “strap” diagonaal dragen zodat mijn D60 net achter mijn zij zit. Onmogelijk met de bijgeleverde riem en dus werd de zoektocht naar een goede third-party riem gestart.
Via Twitter zag ik dat nog wat andere fotografen best tevreden zijn van de BlackRapid riemen en na hun site doorzocht te hebben, heb ik de RS-5 besteld. De RS-4 is ook erg populair en heeft eigenlijk als enige verschil met de RS-5 dat het zakje op de schouderstrap zelf kleiner is. Bij de RS-5 kan je er een smartphone en nog wat ander gerief in kwijt en aangezien ik een iPhone-gebruiker ben, ging de voorkeur daarnaar uit.

BlackRapid RS-5

Alles tesamen kost de riem mij 55€, inclusief transport vanuit de VSA – BlackRapid is een Amerikaans bedrijf.
Als alles meezit zou mijn bestelling ergens volgende week geleverd worden en mag je hier een korte review verwachten!

1 Comment

  1. Patrick

    lees ook het interessante artikel bij Thomas:
    http://blog.thomasbouve.com/2009/07/30/camera-strap-drama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑