Om VMWare en in het bijzonder ESX onder de knie te krijgen en mezelf voor te bereiden op het VCP examen, volstaat een test labo natuurlijk niet. De cursusboeken die ik gekregen heb bij de opleiding zijn best ok, maar gaan zoals vaak met cursusboeken niet diep genoeg in op de verschillende onderdelen.
Daarom heb ik enkele boeken bij elkaar gezocht die me moeten helpen en tot nu toe (ik ben ze zowat allemaal tegelijkertijd aan het lezen, van links naar rechts, diagonaal en van voor naar achter) bevallen ze me uitstekend:

Ik heb voor de links gebruik gemaakt van de website van HCW, maar als je interesse zou hebben om deze boeken aan te kopen, check dan ook de site van Amazon, Proxis,… en vergelijk prijzen. Soms zitten daar namelijk serieuze verschillen!
Als je geen geld wil uitgeven aan zulke boeken, dan is de website van VMWare zelf natuurlijk ook altijd aan te raden. Het staat er vol met documentatie, whitepapers, technical papers, FAQ sheets,… en zo voorts. In sé doen boeken niet meer dan die informatie herschrijven, dus als je zin hebt om alles zelf te doorzoeken – be my guest. Een voordeel van boeken zoals VCP Test Prep is dat er na elk hoofdstuk een resem voorbeeldvragen komen, zodat je je kennis kan toetsen.
Als er nog iemand tips heeft voor interessante lectuur of websites met interessante artikels, shout it out in the comments please!