Telling stories for a living

VCP Study Material

In navolging van mijn blogbericht over VMWare lectuur die kan helpen bij het door en door kennen van de ESX omgeving, geef ik vandaag nog enkele andere interessante sites mee die zeker en vast kunnen helpen:

  • Dutch VMWare User Group – Dutch VMUG voor de vrienden zeg maar: een website met interessante links en artikels, maar vooral met een rijk gevuld forum vol medestudenten en geslaagde VCP’s die graag helpen waar mogelijk.
  • vReference: een website gemaakt door een collega virtualisatie geek met “reference cards” voor alle gangbare versies van VMWare ESX. Op die “kaarten” kan je een shortlist vinden van alle gangbare commando’s, need-to-knows, truks,… en dat allemaal verzamelt op twee A4 bladzijden. Zeer interessant en helemaal gratis!
  • Rob Scmidt’s VMware VCP Study Questions: hier kan je een Word document terugvinden met vragen & antwoorden – een soort popquiz zeg maar die je moet testen om te zien of je al dan niet klaar bent voor het examen. Ze zijn zelfs opgesteld in “flash card” formaat zodat je ze effectief kan printen en uitsnijden als popquiz kaartjes. Een gratis variant op de befaamde Test King en andere braindumps zeg maar.

Trouwens, over die befaamde braindumps – daar zijn voor- en tegenstanders van te vinden. Ja, als je die vanbuiten leert dan is de kans groot dat je slaagt (tenzij ze de vragen veranderen hehe ;-)) maar dan is je certificaat niets waard en zal je het bij klanten of op je bedrijf niet kunnen waarmaken. Waar die braindumps wél goed voor zijn, is het toetsen van je kennis en zo achterhalen of je klaar bent om het examen af te leggen of niet.

1 Comment

  1. Koen

    Ik zal die eens bekijken. Altijd tof.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑